Antoinette van de Water

Antoinette van de WaterAntoinette maakte haar eerste ondernemingsplan toen ze zeven jaar oud was. Om haar ouders ervan te overtuigen dat ze wist waar ze aan begon toen ze een hondje wilde. Op de HES Rotterdam leerde ze meer over ondernemingsplannen, ontdekte ze hoe ze uit het niets iets kunt opbouwen. Maar met het diploma op zak wilde ze haar kennis gebruiken om iets goeds voor de wereld te doen, het liefste voor dieren en het milieu.

In 2002 werd Antoinette vrijwilliger in een opvang voor mishandelde olifanten in Noord-Thailand. De eerste avond in Bangkok stond ze plots oog in oog met een jonge olifant. Midden in de nacht, voorbijgeraasd door het verkeer, zijn lichaam vol wonden en infecties. Antoinette was geshockeerd en haar motivatie om olifanten te helpen stevig geworteld.

Inmiddels is Bring the Elephant Home uitgegroeid tot een actieve organisatie die zich inzet voor een betere toekomst voor de Aziatische olifant. Jaarlijkse plant BTEH tienduizenden bomen om corridors te creëren voor het behoud van wilde olifanten, organiseert educatieve programma’s voor lokale scholen, zoekt met reisorganisaties naar diervriendelijke alternatieven en ontwikkelt verschillende initiatieven om mens-olifant conflicten te verminderen.

Voor meer info:

www.bring-the-elephant-home.nl

Boek: Thaise olifanten van de straat

Documentaire: Elephant – Return to the wild

Archief