Stichting AAP heeft in een brief de provincie Noord-Brabant aangeboden om wasberen die in de regio worden gevangen op te vangen. Brabant heeft besloten om in het wild levende wasberen te doden, omdat het exoten zijn die hier oorspronkelijk niet voorkomen.

Brabant
De provincie wil wasberen doden, Stichting AAP biedt opvang | Foto: publiek domein

In de provincie Noord-Brabant zijn tot nu toe slechts enkele wasberen gesignaleerd. David van Gennep, directeur van Stichting AAP:

“Het vangen en opvangen van de dieren is mogelijk en – nog belangrijker – een diervriendelijker oplossing.”

Vorige week besloot de provincie Noord-Brabant dat zij de in het wild levende wasberen in de provincie wil laten afschieten. De wasbeer moeten op grond van Europese regelgeving worden bestreden omdat zij een bedreiging vormt voor inheemse flora en fauna. Eerder nam ook de provincie Limburg eenzelfde besluit. Stichting AAP startte naar aanleiding daarvan een petitie en binnen twee weken hadden 27.814 burgers de petitie ondertekend.

AAP: Teken de protestbrief tegen afschot van wasberen in Limburg


Geen oplossing

De publieke verontwaardiging maakt duidelijk dat het afschieten van de wasbeer voor veel mensen geen oplossing is. Gelukkig herzag de provincie Limburg haar besluit en koos zij primair voor het vangen en opvangen van de in het wild levende wasbeer in haar provincie. Van Gennep:

“Wij hopen dat ook de provincie Noord-Brabant terugkomt op de beslissing om de wasberen in de provincie af te schieten.”

#GNvdD: Limburgse wasberen worden toch niet afgeschoten!

Bron: