Een mooie overwinning voor Bont voor Dieren: de poster van online shop Vimodos, met daarop een jas met een kraag van wasbeerhond, wordt verwijderd. Dat heeft Vimodos afgesproken na een gesprek met Bont voor Dieren. Volgende week vindt nog een gesprek plaats. Directeur Nicole van Gemert van Bont voor Dieren hoopt Vimodos binnenkort op de bontvrijlijst te kunnen plaatsen.

vimodos
Foto: Bont voor Dieren

CEO Marc Bovy van Vimodos: “Wij zijn erg geschrokken van de reacties op onze winterjassencampagne en willen benadrukken dat het niet onze bedoeling is geweest om het dragen van bont te promoten. En uiteraard zijn wij niet pro-dierenleed. Naast jassen verkopen wij nog allerlei andere soorten kleding, zoals truien, overhemden, spijkerbroeken en jurkjes. Omdat wij nu inzien dat de beelden op de posters in de abri’s het dragen van bont zouden kunnen promoten en een verkeerde indruk geven van onze totale collectie hebben wij besloten om deze campagne per direct stop te zetten en zullen de posters begin volgende week verwijderd worden. Daarnaast zullen wij er bij het samenstellen van onze nieuwe collecties rekening mee houden uit welke materialen de producten welke wij verkopen vervaardigd zijn.” Aldus Vimodos.

Op dit moment verkopen merken als Gaastra, Moscow, Nickelson en airforce nog steeds bont. Nu maar hopen dat deze merken binnenkort ook bontvrij gaan. Ondertussen blijft iedereen oproepen om bedrijven aan te spreken op hun dieronvriendelijke beleid.

Bron: Bontkragen.nl ©PiepVandaag.nl