Staffordshire bulterriër Cosmo is vrijdag gestolen uit het dierenasiel van Veeweyde in het Belgische Weelde. Een man die zich voordeed als mogelijke adoptant ging met het dier uit wandelen, maar bracht het niet meer terug. Het asiel vreest dat Cosmo zal worden gebruikt als vechthond.

Foto: Dierenasiel Veeweyde Turnhout Facebook
Foto: Dierenasiel Veeweyde Turnhout Facebook

Hondendief
Een man die in het asiel Veeweyde in Weelde-Turnhout, vlakbij Baarle-Nassau, belangstelling toonde voor de Stafford Cosmo, nam het dier vrijdag mee uit wandelen.

Sara Mostmans:

“Een man bood zich aan in het dierenasiel in Weelde en toonde interesse in Cosmo, een jonge Staffordreu. Hij vroeg om een wandeling te mogen maken met het dier alvorens hem te adopteren. Dat gebeurt vaker en raden we ook zelf aan om te kijken of het wel klikt tussen hond en toekomstig baasje. We vragen wel altijd de identiteitskaart, net om te vermijden dat ze zouden verdwijnen met het dier.”

Mensen die een dier mee uit nemen om kennis te maken, moeten zich legitimeren. De brutale hondendief zei dat hij zijn legitimatiebewijs niet bij zich had, maar gaf zijn bankpas in bewaring. De man bracht Cosmo echter niet meer terug en de bankpas bleek naderhand gestolen te zijn.

Vechthonden leveren geld op
Helaas komt het vaker voor dat honden worden gestolen om als vechthond of prooi gebruikt te worden bij hondengevechten. Daarom is het asiel bang dat dit nu ook met Cosmo gebeurd is. Een getrainde vechthond levert op de zwarte markt veel veld op, zeker als hij vaak wint.

Op zoek naar Cosmo
In een poging de Stafford terug te vinden, roept het asiel mensen op naar hem uit te kijken. Men vraagt direct contact op te nemen als iemand hem denkt te herkennen, of weet waar hij zich kan bevinden.

Contact
Cosmo is klein van formaat, is wit en heeft grijze vlekken. Denk je Cosmo te zien, neem dan contact op met het dierenasiel Veeweyde:

014 65 86 26 (vanuit België)
0032 14 65 86 26 (vanuit Nederland)

Bron Nieuwsblad ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde