De extreemrechts Japanse militie NPA (Nikkyoku-kai Private Army), “The Association of citizen thinking of Far-Right Military regime of Japan” heeft doodsbedreigingen geuit aan het adres van   milieu- en dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd en diens oprichter en directeur Captain Paul Watson.

Via een videoboodschap op YouTube laat de militie weten niet blij te zijn met de inspanningen van Sea Shepherd om de Japanse walvisvaart te dwarsbomen en verklaart de organisatie openlijk de oorlog. “We kunnen het leven niet garanderen van de terroristen die illegale activiteiten ontplooien op ons territorium. Dit is geen waarschuwing, dit is een oorlogsverklaring”, verklaart de met camouflageverf onherkenbaar gemaakte man.

Captain Paul Watson wordt ook persoonlijk bedreigd: “Zodra we hem in Japan of ergens het buitenland vinden, sturen we hem op een cruiseschip genaamd ‘HEL’! Kijk maar uit!” 

De Japanse walvisjagers, die inmiddels zijn uitgevaren naar de Zuidelijke IJszee, krijgen zwaarbewapende Japanse kustwachters mee ter bescherming tegen de activisten van Sea Shepherd. Eerder kwam al aan het licht dat Japan ruim 30 miljoen dollar uit het rampenfonds met internationale hulp, bestemd voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami van maart dit jaar, inzet ter bescherming van de walvisvloot.

Sea Shepherd heeft 88 vrijwilligers uit 25 landen aan boord op drie schepen.

 

Bekijk de videoboodschap hieronder: