In Nieuwleusen, provincie Overijssel, zijn bij een boerderij gisteren weer twee paarden mishandeld. De dieren werden ’s middags gewond aangetroffen.

paarden mishandeld
Foto: Pixabay

Van een van de dieren was het geslachtsdeel inwendig verwond. Het andere paard had letsel aan een been, aldus de politie van Overijssel. Een dierenarts heeft de paarden onderzocht en behandeld. De politie roept getuigen op die gisteren een grijze Mercedes in de berm bij de voederbak van de paarden hebben zien staan.

Eerder deze week werden in Diepenbeek en Wuustwezel in België op soortgelijke wijze paarden mishandeld.

Scherp voorwerp
Vorig jaar juni werd in het programma ‘Opsporing Verzocht’ aandacht besteed aan de zware paardenmishandelingen die het afgelopen jaar verspreid over heel Nederland zijn voorgevallen. De dieren worden in veel gevallen met een scherp voorwerp bewerkt. Er zijn meer dan 80 zware mishandelingen bekend, waarvan zeker 40 met ernstige verwondingen in en rond genitale delen. In een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Twee jaar geleden werden de eerste mishandelingen gemeld in het Gelderse Malden en Groesbeek. De paarden hadden dezelfde soort verwondingen. Eind oktober 2013 werden dergelijke verwondingen ontdekt bij paarden in Noord-Holland. Vervolgens werden incidenten in Oost-Brabant, Midden-Nederland en Limburg gemeld. Ook zijn er gevallen van paardenmishandeling bekend in de grensstreken met België en Duitsland. In Noord-Holland zijn zeker vier paarden mishandeld. Het is overigens nog niet bekend of de mishandeling in Engewormer verband houdt met de andere gevallen.

Melden
Mensen die informatie hebben over de paardenmishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld misdaad anoniem: 0800-7000

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.