Na twee jaar stilte, heeft in het Belgische Diepenbeek, net over de grens met Nederland, dit weekend opnieuw een paardenbeul toegeslagen. De politie trof in een weiland aan de Vossenbergstraat te Diepenweek een zwaargewond paard aan dat met twee andere dieren in het weiland stond. Een pees en ader in het rechterachterbeen bleken doorgesneden. De verwondingen waren zo ernstig dat werd besloten het dier te euthanaseren. De andere dieren waren ongedeerd.

Paard ernstig verminkt
Foto: Pixabay.com

De eigenaar van de merrie, Sarisha, verklaarde tegen de Belgische krant, de Standaard:

“Het is vreemd dat de dader tot bij Sarisha kon geraken. Ze was de meest schuchtere van de drie paarden in de wei, en altijd op haar hoede. Sarisha was dertien, ze was al drie jaar het paard van mijn dochter. We zijn er allemaal kapot van. Er gaat ’s nachts geen uur voorbij zonder dat ik wakker schiet.”

De dader sloeg toe op klaarlichte dag. De politie zegt:

“We vragen iedereen die op 16 mei tussen half twee en half zes in de namiddag iets heeft gezien in de Vossebergstraat of meer weet over deze zaak, om contact met ons op te nemen.”

Wanneer u iets weet of heeft gezien, kunt u contact opnemen met de politie via +32 (0)11 22 29 82 of via politie@hazodi.be.

Het is onduidelijk of deze mishandelingen samenhangen met de zware paardenmishandelingen die verspreid over heel Nederland, maar ook in Duitsland en België zijn voorgevallen.

Overigens was er afgelopen weekend nog een melding van mishandeling van een paard in België. Hier ging het om een vierjarige merrie die werd aangetroffen met een diepe wond ter hoogte van de schede. Dit gebeurde in Wuustwezel. De politie gaat er in eerste instantie vanuit dat er geen verband is tussen de twee voorvallen.

Bron: HBvL.be ©PiepVandaag.nl