In een dierentuin in China zijn twee pauwen overleden nadat ze hardhandig werden opgepakt door bezoekers om selfies mee te maken. Ook werden hun ‘iconische’ staartveren geplukt. De dieren zijn naar alle waarschijnlijkheid door de stress gestorven.

pauwen
Foto credit: Peacock at Prinknash via photopin (license)

De incidenten gebeurden in het Yunnan Wild Animal Park in China, slechts een paar dagen na elkaar. Het park huisvest zo’n 6800 pauwen. Bezoekers van het park kunnen vrij tussen de dieren rondlopen om ze te voeren en foto’s maken. Ondanks dat het verboden is de dieren te vangen, nam een aantal bezoekers het niet zo nauw met deze regel.

Het eerste incident vond plaats op 12 februari toen een groepje bezoekers een pauw ving om selfies mee te maken. Het dier werd hardhandig vastgepakt en zijn staartveren uitgetrokken. Een half uur na het incident stierf het dier als gevolg van shock.

Het tweede incident vond een paar dagen later plaats, op 15 februari. Ook nu wist een groepje bezoekers een pauw te vangen om foto’s mee te maken.

Er is een onderzoek gestart naar de dood van de twee dieren. Volgens de dierentuin is dit nog nooit eerder voorgekomen. Het is nog niet duidelijk of de dierentuin aangifte gaat doen van de mishandeling.

Bron ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen