Gisteren zijn bij een huis in de gemeente Sluis honderdvijftig dode kippen en duiven aangetroffen. In dezelfde hokken bevonden zich ook nog zestig levende dieren. De ontdekking werd gedaan door twee inspecteurs van de Landelijk Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), na een melding bij de Politie Zeeland.

Dode kippen en duiven Sluis
Video still, item Omroep Zeeland

Het precieze aantal dode dieren was niet te achterhalen omdat een aantal van hen al in een te verre staat van ontbinding waren. De inspecteurs hebben er de dierenpolitie en plaatselijke dierenarts bij gehaald. Ook de eigenaar werd achterhaald.

Uit een gesprek met de 41-jarige man bleek dat hij veel privé problemen had waardoor het verzorgen van de dieren er bij ingeschoten was. De man heeft vrijwillig afstand gedaan van de nog levende kippen en duiven die, in samenwerking met de Zeeuwse afdeling van de Dierenbescherming, met de dierenambulance naar een opvangadres zijn vervoerd.

De LID heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij moet deze week de kadavers opruimen en de hokken schoonmaken. De dierenpolitie ziet erop toe dat dit ook gebeurt. Daarnaast is de hulp van Maatschappelijk Werk inroepen om de man te helpen zijn leven weer op de rails te krijgen.

Bron: Dierenbescherming.nl ©PiepVandaag.nl