Queen-gitarist Brian May steunt de anti-dierproevencampagne “Kiss animal tested cosmetics goodbye” van dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters. Hij vindt dat het nou eens afgelopen moet zijn met op dieren te testen voor cosmetica.

Brian May
Brian May

De oproep volgt op een urgent pleidooi van Vier Voeters aan President Barroso van de Europese Commissie, om op dieren geteste cosmetica in de EU volledig te verbieden op de afgesproken datum van 11 maart 2013. De organisatie werkt wereldwijd om dierproeven voor cosmetica voorgoed te stoppen en om het EU-verbod zoals gepland door te laten gaan. In de komende weken wordt een voorstel van de Commissie verwacht. Een cruciale beslissing, omdat het over het lot van duizenden laboratoriumdieren gaat.

Al verschillende beroemdheden gingen Brian May voor met het betuigen van hun steun voor de campagne, waaronder de actrices Miriam Magolyes, Jenny Seagrove en de bestsellerschrijfster Jilly Cooper.

Dierproeven voor cosmetica zijn al sinds 2009 in de EU verboden. Cosmetica-ingrediënten worden daarom buiten de EU op dieren getest en geïmporteerd voor de verkoop. Met het EU-verbod dat gepland staat voor 11 maart 2013 wordt de import van op dieren geteste cosmetica ook verboden. De deadline wordt echter bedreigd, omdat de cosmetica-industrie claimt dat een aantal alternatieve methoden niet voor de deadline klaar zijn. De Commissie overweegt daarom nu een uitzondering op het verbod, waardoor op dieren geteste cosmetica nog steeds in de EU verkocht kunnen worden.

Bekijk de videoboodschap van Brian May hieronder:

Bron: Persbericht Vier Voeters ©PiepVandaag.nl