Veel toeristen op vakantie in Aziatische landen hebben het zien van een babyolifant hoog op hun wensenlijst. Olifantenritjes, voetballende olifanten, schilderende olifanten, olifanten op een fiets: allen zijn helaas erg populair bij vakantiegangers die zich onvoldoende bewust zijn van het leed dat hiermee gepaard gaat.

Chokchai Elephant Camp
In het olifantenkamp Chokchai worden olifantjes op wrede wijze afgericht | Foto: screenshot video

Hoewel het leed dat deze olifantjes ondergaan steeds meer aan het licht komt en toeristen vaker de olifantenkampen vermijden, zijn er nog een hoop plekken waar deze gruwelheden plaatsvinden. Velen zijn inmiddels wel bekend met de filmpjes van vastgebonden babyolifanten die worden gemarteld en verhongerd om ze te onderwerpen aan mensen. Olifantjes worden op wrede wijze afgericht. Het ene olifantje is sterker dan het andere. Hoe meer wilskracht het dier heeft en hoe langer hij tegenwerkt, hoe langer hij de brute training moet verdragen. De baby wordt vastgebonden, uitgehongerd, met stokken geslagen: alles om de wil van het olifantje te breken. Sommige dieren overlijden aan hun verwondingen, door stress of van verdriet.

Chokchai Elephant Camp in Thailand is een van de kampen waar babyolifantjes nog steeds zwaar worden mishandeld. Voor toeristen geven zij shows waarin ze op muziek dansen, op twee poten lopen, tekenen en vele andere dieronvriendelijke dingen. Op het internet verschijnen steeds meer filmpjes en video’s waarop te zien is dat de babyolifanten verplicht worden toeristen te vermaken en worden gestraft wanneer ze dit niet doen.

Bekijk de video via de facebookpagina Chokchai elephant camp Chiang Mai: a nightmare for baby elephants en de foto’s die door toeristen gedeeld zijn op Tripadvisor.

Help olifantjes door de Thaise autoriteiten te vragen een einde te maken aan deze dieronterende praktijken. Teken de petitie.

Bron ©PiepVandaag.nl Nadine van Wissen