Soms lopen we voor het goede nieuws van de dag (#GNvdD) aan tegen een  berichtje dat al iets ouder is, maar wat te mooi is om het niet met jullie te delen. Want het scheelde een haar of poesje Murfy was eind vorig jaar door de vlijmscherpe messen van een vuilverwerkingsinstallatie aan flarden gesneden.

Murfy
Poesje Murfy op het nippertje gered | Foto: screenshot KCRA News/YouTube

In Galt, Californië (VS) staat een grote fabriek waar huishoudelijk afval wordt verwerkt. Het vuilnis wordt in een gestage stroom via een lange lopende band naar een verwerkingsmachine gebracht, waar het door een reeks ronddraaiende messen tot kleine stukjes wordt verwerkt om later gerecycled te worden.

Enkele seconden
Hoe het kitten, niet veel groter dan een mensenhand, tussen het vuilnis terechtkwam is onduidelijk. Maar het was dankzij de getrainde ogen van medewerker Tony Miranda, die controleerde of er geen voor recycling ongeschikt afval op de lopende band lag, dat het beestje nog leeft. Het was een kwestie van enkele seconden of het was te laat geweest:

“Het was moeilijk te zien tussen de hoop afval maar toch zag ik het poesje meteen. De messen draaien heel erg snel en het beestje had dat waarschijnlijk niet overleefd.”

Murfy
Het poesje, dat de naam Murfy kreeg omdat de afvalverwerkingsinstallatie MRF heet (Materials Recovery Facility), had via de lopende band al een flinke weg afgelegd door de fabriek. Tony:

“Het is echt geweldig dat dit kleine poesje het allemaal heeft overleefd. Deze redding heeft mijn dag gemaakt. Ja, mijn dag was helemaal goed.”

Bij opzichter Heather Garcia kwamen meteen moederlijke gevoelens boven toen ze het kleintje zag:

“Ik hoorde via de walkietalkie dat er een levende kat was gevonden en ging er meteen naartoe. Toen ik het poesje zag wilde ik het meteen mee naar huis nemen.”

Gezond
Na de redding van Murfy is het poesje door een dierenarts onderzocht die constateerde dat het beestje geen nadelige gevolgen heeft ondervonden van het hachelijke avontuur. Murphy bleek kerngezond!

Bekijk hieronder een reportage van KCRA News vanuit Galt over de redding van Murfy:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel