Update: De uitspraak in de bodemprocedure tegen het overbrengen van orka Morgan naar Tenerife is over zes weken, op donderdag 13 december. 

Vandaag, ruim 2 jaar nadat de wilde orka Morgan aan land werd gehaald, komt haar gevangenschap opnieuw voor de rechter. Morgan woont sinds november 2011 in mariene park Loro Parque op Tenerife, maar het laatste woord is nog niet gezegd over de toekomst van het zeezoogdier. Drie rechters zullen met een antwoord komen dat niet alleen voor Morgan van groot belang is, maar ook voor alle andere wilde dieren die op een dag in aanraking komen met de mens.

Hoe belangrijk deze zaak is voor de bescherming van de natuur en de dieren die daarin leven, wordt benadrukt door de aanwezigheid van de wereldberoemde zeebeschermer Jean-Michel Cousteau. Ook de Amerikaanse orka-expert Jeff Foster, wie veel ervaring heeft met het uitzetten van walvisachtige, waaronder de wereldberoemde orka uit “Free Willy”, zal aanwezig zijn.

Prins Albert II van Monaco heeft zich in het openbaar uitgesproken over de zaak: hij vindt dat Morgan een kans moet krijgen terug naar de natuur te gaan. Lees zijnj statement hieronder:

Prins Albert steunt Morgan

De Orka Coalitie zal gedurende de rechtzaak live updates via Twitter publiceren. Wil je de updates volgen? Klik dan hier.

PiepVandaag wenst de Orkacoalitie en orka Morgan heel veel succes! Wij hopen dat Morgan snel weer vrij in de zee zal kunnen zwemmen.

Bron: Orka Coalitie en Free Morgan ©PiepVandaag.nl