Soms kom je van die verhalen tegen, waar je haren van overeind gaan staan. Zo ook met dit verhaal: een vrouw in de Amerikaanse staat Illinois is gearresteerd nadat ze de puppy van haar ex-vriend in een oven stopte, deze aanzette en vervolgens de deur blokkeerde met een stoel, om er zeker van te zijn dat het arme diertje er niet uit kon. 

pitbull puppy
Foto: Thebullyzone [GFDL CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Volgens de politie zijn de verdachte, 24-jarige Kinny Redmon, en de 31-jarige eigenaar van de hond zes maanden geleden uit elkaar gegaan en delen ze de voogdij over hun kind. De ex-vriend stond het toe dat Redmon in zijn huis bleef wonen. Maar vorige week kregen ze ruzie en vertrok de man naar zijn werk. De kleine pitbullpuppy bleef thuis achter in een bens. Op zijn werk werd hij drie maal gebeld door Redmon. Toen hij terugbelde kreeg hij het volgende te horen:

“Yo, haal je puppy uit de oven!”

De man haastte zich naar huis, waar hij zijn kleine hondje in de hete oven vond. De oven was aangezet op 150 graden Celcius, een stoel stond er tegen aan en de puppy lag er levenloos in. Bij het binnentreden van de woning, werd de politie overrompeld door de vreselijke geur, zo verklaarde een woordvoerder.

Redmon werd later die dag door de politie gearresteerd en voorgeleid aan de politierechter. Hoewel de Officier van Justitie 1 miljoen dollar eiste, wegens “extreme wreedheid en verdorvenheid”, werd de borg vastgesteld op $250.000,-

Huiselijk geweld
Redmon werd eerder dit jaar veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor wanordelijk gedrag en werd door de rechter opgedragen therapie voor partnergeweld te volgen. Ze heeft volgens een woordvoerder van de politie psychische problemen. Ook bleek tijdens de voorgeleiding dat zij zwanger is van haar tweede kind.

Het kind van Redmon en haar ex-vriend verblijft momenteel bij familie. De Amerikaanse kinderbescherming is ingeschakeld. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er bij een derde van het aantal geconstateerde gevallen van dierenmishandeling sprake is van huiselijk geweld.

Bronnen: News Gazette, Chicago Tribune ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor