Hulpacties voor mishandelde of verwaarloosde dieren raken ons elke keer weer. Dit is het verhaal van Princess, een jonge Engelse buldog, die enige tijd geleden zo verzwakt werd aangetroffen in de Amerikaanse staat Florida, dat ze niet meer op haar poten kon staan. Organisatie Adopt-A-Bull Rescue was haar redding.

buldog
© Adopt-A-Bull Rescue

Wat Princess in haar korte leven is overkomen is schrijnend. 15 maanden oud was ze toen ze bewusteloos en uitgemergeld op straat werd gevonden. Ze woog iets meer dan 8 kilo, terwijl een buldog van haar leeftijd een gewicht van zeker 20 kilo zou moeten hebben. Verder had ze schurft en demodex.

Zo werd Princess binnen gebracht bij Adopt-A-Bull: 

Doordat zij enorm verzwakt was, kon ze niet meer opstaan. Na een oproep van een voorbijganger die Princess vond, zorgde dierenhulporganisatie Adopt-A-Bull dat ze medisch verzorgd werd. De vorige eigenaren werden getraceerd en zij vertelden Princess niet te hebben behandeld toen ze schurft bleek te hebben: ze hadden haar teruggebracht naar de dierenwinkel in Miami. Uit verder onderzoek bleek dat de verkoper van de dierenwinkel ook broodfokker is. Princess’ toestand verslechterde, waarna ze blijkbaar als oud vuil op straat gedumpt is.

buldog
Zo werd Princess aangetroffen | © Adopt-A-Bull Rescue

In liefdevolle handen verging het Princess gelukkig een stuk beter: ze werd behandeld en opgelapt en genoot van de aandacht die ze eerder zo heeft moeten missen.

Dit zijn beelden van een opgeknapte Princess op weg naar haar pleeggezin:

Bron © PiepVandaag.nl Angelique Lagarde