Puma heeft de lancering van InCycle aangekondigd, een nieuwe lijn kleding, schoenen en accessoires, die te recyclebaar én biologisch afbreekbaar zijn. Hiermee neemt het sportmerk een grote stap richting duurzaam en diervriendelijk produceren. 

Puma-InCycle

De InCycle Basket trainer heeft biologiscg afbreekbare plastic zolen en een buitenkant van katoen en linnen, in plaats van suède  Hiermee wordt de uitstoot van broeikasgassen met 35% verminderd. Tevens is deze uitvoering diervriendelijk, doordat er geen dieren hoeven worden gedood voor de suède.

Eerder dit jaar kondigde Puma-directeur Jochen Zeitz aan dat het concern uiteindelijk helemaal leervrij zou gaan, gezien de schadelijke effecten van veeteelt op het milieu. Momenteel zijn de alternatieven voor leer echter nog niet geschikt voor sportschoenen, zo verklaart Zeitz.

“De limitatie zit hem in materialen te vinden die duurzamer zijn voor dezelfde of zelfs nog betere prijs”.

InCycle sportschoenen kosten €95 in de Europese winkels, €10 meer dan een vergelijkbare, niet “groene” schoen. De hogere prijs komt doordat de kosten van de nieuwe materialen hoger uitvallen. Vanaf volgend jaar introduceert Puma de zogename “bring-me-back” bakken in de winkels wereldwijd, waar de InCycle-producten in gedeponeerd kunnen worden om te worden gerecycled of biologische kunnen worden afgebroken.

Bron: Meat Free Monday ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor