In het Zuiden van Tsjaad in Afrika heeft een ware slachtpartij plaatsgevonden. Stropers hebben daar in een week tijd maar liefst 86 olifanten om het leven gebracht.

Afrikaanse olifanten
Afrikaanse olifanten | Foto: A.M.G.1 – cruising via Compfight cc

Onder hen waren 33 zwangere vrouwtjes. Dat heeft het IFAW maandag laten weten. Het is wederom een historisch dieptepunt. Sinds begin vorig jaar werden er nog nooit in zo’n korte tijd, zoveel olifanten gedood in Afrika.

En dan te bedenken dat vorige week tijdens het CITES, de driejaarlijkse internationale bijeenkomst over de handel in bedreigde dier- en plantensoorten, besloten is vooralsnog landen, die zich niet houden aan gemaakte afspraken om ivoorhandel tegen te gaan, geen sancties op te leggen.

“Blijkbaar zien de lidstaten de urgentie van het probleem –de slachting van 30.000 olifanten per jaar voor hun ivoor– niet”, aldus WWF vorige week.

Céline Sissler-Bienvenu, directeur Frankrijk en Franstalig Afrika van het IFAW, noemt de dood van de 86 dieren in Tsjaad ‘absoluut schokkend’. Het is volgens haar een nieuw bewijs van de wreedheid van de stropers, die de dieren afschieten om hun ivoren slagtanden.

Bron: Trouw.nl ©PiepVandaag.nl