Kat net op tijd ontsnapt uit brandende caravan

Bij een brand in een caravan in Ritthem, Zeeland, is een kat zondag ernstig gewond geraakt. Het dier is dwars door het vuur gerend en heeft zichzelf zo in veiligheid gebracht. Stichting Scheldekat heeft zich daarna over het dier ontfermd. De eigenaar van de caravan wordt verdacht van brandstichting.

caravan

De poes ontsnapte en trotseerde het vuur | Foto: Stichting Scheldekat/Facebook

Bij de brand op een volkstuinencomplex in Ritthem ging de caravan geheel op in vlammen. Een poes die in de caravan zat wist op het nippertje te ontsnappen, maar moest daarbij het vuur trotseren. Hierbij is ze ernstig gewond geraakt. Stichting Scheldekat heeft de poes opgenomen en heeft goede hoop dat ze weer zal opknappen.

Verschroeid
In eerste instantie was de dierenambulance ingeschakeld voor een moederpoes met vier kittens, die in een andere caravan zaten, die niet in brand is gestoken. Later bleek dat er ook een kat aanwezig was geweest in de brandende caravan. Deze gewonde kat heeft men in eerste instantie niet gezien, maar toen zij zich ’s avonds vertoonde werd Stichting Scheldekat ingeschakeld.

Op haar Facebookpagina vermeldt Stichting Scheldekat over het dappere dier:

“Haar hele vacht is verschroeid (lijkt alsof geschoren) en ze heeft geen snorhaar meer over. Haar voorpootjes zijn ernstig verbrand en gelukkig hebben we haar gisteravond gevonden. Ze had al heel hoge koorts en lag te trillen van pijn. Door snel ingrijpen van de dierenarts heeft dit poesje het gered. Met behulp van medicatie en juiste verzorging hopen we dat dit poesje er weer helemaal bovenop komt.”

Dankbaar
De poes is heel toepasselijk Phoenix genoemd. Vandaag ondergaat ze een ingreep, waarbij onder narcose het verbrande weefsel met ingesmolten plastic tussen de teentjes verwijderd wordt:

“Ze krijgt speciale voeding, extra vocht en sterke pijnstilling. Ze beeft nog steeds maar geeft veel kopjes en is erg lief en dankbaar.”

De eigenaar van de caravan, een 57-jarige man uit Vlissingen, is opgepakt door de politie op verdenking van brandstichting. Het is nog niet bekend of hij wist dat de kat in de caravan zat toen de brand begon.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. dappere kat

 2. Er is inmiddels een doneeractie gestart om de kosten van Phoenix te helpen betalen

  https://nl.dreamordonate.com/dromen/phoenix-het-verbrande-kitten/

 3. Ik hoop dat dit beestje een goed e volledig herstel maakt en dan naar een loving forever good home gaat nadat dit beestje helemaal is genezen!

  En die gast die de caravan in de fik heeft gestoken en dit dat arme dier heeft aangedaan mogen van mij part in een cravan vastbinen en dan in de fik steken…

  Klinkt hard? maar aan zo figuur zal niemand ooit wat hebben!

  Dat katje is en doet niet anders zelfs nu dan happiness, dankbaarheid liefde geven en die is het zeker waard om dat allemaal terug te geven!

 4. Vreselijk. Arm dier. Hopelijk komt het allemaal weer goed.
  Bij Scheldekat is hij in ieder geval in heel goede handen. Zij zetten zich al vele jaren met hart en ziel in voor het voeden, socialiseren en plaatsen van zwerfkatten en gedumpte katten.