Varkens in Nood start petitie voor beroepsverbod Straathof

Varkenshouder Straathof is berucht. In 2009, 2013, 2014 en 2016 zijn er door dierenbeschermers en door de Duitse politie veel misstanden en wetsovertredingen aangetroffen in meerdere Duitse en Nederlandse stallen. In Duitsland kreeg Straathof al een beroepsverbod opgelegd. Met de brand in Erichem waarbij 24.000 varkens overleden, kwam Straathof weer negatief in het nieuws. Wanneer is genoeg genoeg? De maatschappelijke roep om een algeheel beroepsverbod voor Straathof is sinds de brand van afgelopen donderdag groot. Gehoor gevend aan de grote verontwaardiging is Varkens in Nood een petitie gestart.

Straathof

Teken de petitie voor een beroepsverbod van varkenshouder Straathof | Foto: Varkens in Nood

Het ondernemerschap van Adriaan Straathof laat een scala van wetsovertredingen zien: De NVWA, de Duitse politie en dierenbeschermers bezochten de stallen en vonden daar dieren zonder drinkwater, overbezette stallen, te krappe kooien en verwaarlozing van zieke en gewonde varkens. In Duitsland was een politie-inval de druppel: Straathof kreeg een beroepsverbod. In Nederland zijn er slechts processen verbaal, hoge geldboetes, waarschuwingen en een voorwaardelijke stillegging van drie maanden. Hij kan in Nederland zelfs stallen uitbreiden, zoals in Mariënheem.

Genoeg is genoeg
Afgelopen donderdag vonden 24.000 varkens de dood in de grootste brand in een Nederlandse varkensstal ooit. De megastal van twee verdiepingen zat vol met brandbaar materiaal en gassen maar was te oud om maatregelen voor brandveiligheid te hoeven nemen. Na vertrek van de medewerkers zaten de varkens zonder enig toezicht opgesloten in een onontkoombare gevangenis. Voor veel mensen is deze enorme stalbrand de druppel. Varkens in Nood wordt overstelpt met verzoeken om Straathof te stoppen en geeft gehoor aan deze massale oproep. Het doel is tenminste 40.000 handtekeningen op te halen.

Erichem

Genoeg is genoeg! | Foto: 1037/Animals Today

Teken de petitie hier.

Persbericht Varkens in Nood

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. De dier- en mensonwaardige smerige dierenbeulen vee-industrie dient helemaal te worden afgeschaft.

 2. Elisabeth Langeveld zegt:

  Dierenleed op welke schaal dan ook is onaanvaardbaar!!! Wat, wat, oh God, bezielt deze man? Wanneer gaat zijn hart open? Nederlandse Regering, dit mag nooit geaccepteerd worden, neem Uw maatregelen!!!

 3. Nooit meer nieuwe stallen laten bouwen.

 4. Beroepsverbod voor deze man en zijn medewerkers is gerecht waardig , want ze zijn geen dieren waardig.

 5. Suzan Kochx-Vonk zegt:

  Deze barbaar zal gewoon zijn praktijken voortzetten kunnen zoland de politiek hem ondersteunt. Economisch gezien een aantrekkelijke onderneming.
  Werkelijk schandalig!!! Waar zijn onze waarden en normen. Alles draait hier om Geld. Ik schaam me ook diep voor de gemeente Buren waar ik oorspronkelijk vandaan kom. In Duitsland heeft deze schurk een beroepsverbod gekregen. Ik denk dat dat ermee te maken heeft gehad dat er een gruwelijke reportage over zijn bedrijf was te zien op Duitse televiesie (Stern-TV). Misschien is dit in Nederland ook een manier om deze gruwelpraktijken te stoppen.

 6. Het moet afgelopen zijn met die megastallen en het dierenleed.
  Help kee om te stoppen.
  Ook NOOIT meer varkensvlees eten, dat is de beste boycot!

 7. J.jurjens zegt:

  Ik teken de petitie TEGEN de varkensstal in Marienheem

 8. Marion hagenouw zegt:

  Beroepsverbod voor deze man en zijn medewerkers.

 9. Deze man en zijn medewerkers mogen wel een jaartje vertoeven in een cel van 1 bij 2 meter.
  Want de uitvoerders van zijn beleid zijn evenzeer meedogenloze criminelen.

 10. Deze crimineel moet gestopt worden en mag NOOIT meer iets met dieren te maken hebben!
  Hij hoort achter de tralies, niet met een vette uitkering van de verzekering voor zijn uitgebrande, zeer brandgevaarlijke megastal nieuwe megastallen gaan bouwen. Dit figuur is onverbeterlijk en kent geen enkel mededogen en het is bijzonder kwalijk dat de NVWA hem al zo vaak betrapt heeft maar verder nauwelijks iets doet om hem tegen te houden.