Beelden van PETA onthullen dat in Vietnam krokodillen in kleine, betonnen behuizingen in fokkerijen worden gehouden, om daarna op een afschuwelijk manier levend gevild te worden. De fokkerijen leveren onder andere aan het moederbedrijf van Louis Vuitton en andere bedrijven die luxe merken verkopen.

levend gevild
Levend gevild | Foto: screenshot video PETA/YouTube

Jaarlijks exporteert Vietnam ongeveer 30.000 krokodillenhuiden. In onderstaande video wordt getoond hoe het leven is van de krokodillen op een Vietnamese fokkerij, die het slachtoffer zijn van de mode-industrie. Let op, zeer schokkende beelden!

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Intense wreedheid
In het verleden heeft PETA al eerder het leed van krokodillen op fokkerijen in de Verenigde Staten en van struisvogels in Afrika onthult, allemaal bestemd voor zogenaamde luxe-producten in de mode-industrie. Het maakt volgens PETA niet uit waar de huiden vandaan komen; overal zijn zij een product van intense wreedheid.

De krokodillen wordt door de medewerkers van de Vietnamese fokkerijen op een gewelddadige wijze om het leven gebracht. PETA schrijft hierover op haar website het volgende:

“Medewerkers elektrocuteerden de dieren en probeerden hen daarna te doden door in hun nek te snijden en metalen staven door hun ruggenmerg te rammen. De dieren schudden oncontroleerbaar terwijl dit gebeurt. Een krokodil tilt zijn poot op nadat hij was opengesneden. Vervolgens laten medewerkers hem doodbloeden.”

Inhumaan
De dodingsmethode die door de medewerkers wordt toegepast is zeer inhumaan. Volgens experts blijven krokodillen tot langer dan een uur bij bewustzijn nadat hun ruggenmerg en bloedvaten zijn doorgesneden. Een reptielenexpert die naar de door ooggetuigen gemaakte beelden heeft gekeken zegt dat:

“De nekincisies zeer pijnlijk en inhumaan zijn geweest.”

En vervolgt zijn verhaal met dat:

“…er geen mogelijkheid bestaat dat deze dieren onmiddellijk overleden.”

De dieren worden gevild nadat zij zijn toegetakeld door middel van elektrocutie, messen en staven. De huid van de krokodillen wordt er door de medewerkers afgetrokken. De door ooggetuigen gemaakten beelden laten zien dat een krokodil nog blijft bewegen nadat hij was gevild.

De krokodillen worden zo’n vijftien maanden, voordat zij worden gedood, in kleine, kale betonnen behuizingen gehouden, die soms kleiner zijn dan de lengte van hun eigen lichaam.

Louis Vuitton
Op twee fokkerijen werden de krokodillen met elkaar in betonnen kuilen gegooid. Met meerdere dieren in een verblijf is het zeer aannemelijk dat er agressie ontstaat die weer kan leiden tot verwondingen die infecties en ziektes met zich mee kunnen brengen.

Al dit jarenlange leed voor de krokodillen om als luxe modeproducten te eindigen die onder meer door Louis Vuitton worden verkocht.

Bron ©PiepVandaag.nl Lianne Raat