Dierenrechtenorganisatie PETA is boos op Katy Perry. In haar laatste videoclip komen namelijk echte dieren voor zoals een olifant en een aap.

Katy Perry
Katy Perry | Foto: Wikimedia Commons

Op de beelden is te zien dat de zangeres zich vermaakt met de dieren. In een brief aan de makers van de clip schrijft PETA:

“Wat u misschien niet weet, zoals de meeste mensen, is dat dieren die voor film en televisie worden gebruikt, vreselijk wreed worden behandeld en lijden onder de opsluiting en gewelddadige trainingsmethoden.”

Bovendien is een filmset met felle lampen en veel mensen stressvol en traumatisch voor dieren.

Katy Perry zelf schijnt geraakt te zijn door de aantijgingen omdat ze zich juist sterk maakt voor dierenrechten en zegt een echte dierenliefhebber te zijn.

In een antwoord op de brief van PETA schrijft de zangeres dat de American Humane Association bij de opnamen aanwezig was om te controleren of het goed ging met de dieren.

“Uit de rapporten blijkt dat de richtlijnen voor het veilig gebruik van dieren in films gevolgd zijn en dat er geen dier verwond is bij het maken van deze videoclip.”

Katy Perry – Roar 

Perry kwam al eerder negatief in beeld bij dierenbeschermers toen zij en Russell Brand zich tijdens hun bruiloft rond lieten rijden door olifanten in India. Inmiddels is het geen geheim meer hoe slecht de olifanten in de toeristen– en entertainmentindustrie het hebben.

Bron: Gelderlander.nl ©PiepVandaag.nl