De politie in Bangkok, Thailand heeft gisteren een inval gedaan in een huis/opslagplaats waar honderden beschermde dieren werden gehouden. Het gaat onder andere om verschillende vogelsoorten, schildpadden, meerkatten en andere apensoorten.

Leeuwen - Thailand
Twee van de in beslag genomen leeuwen | Foto: Pattanapong Hirunard via Bangkokpost.com

De dieren zijn afkomstig uit Thailand maar ook uit het buitenland. Zo werden ook veertien uit Afrika afkomstige, albino leeuwen aangetroffen.

De in beslag genomen dieren zijn overgedragen aan het ministerie van Natuurbeheer. Wat er verder met hen gaat gebeuren is vooralsnog onbekend.

De 41-jarige eigenaar van de dierenhandel is gearresteerd. Hij blijkt al eerder veroordeeld te zijn geweest voor het illegaal in het bezit hebben van beschermde diersoorten. De man hangt nu een straf boven het hoofd van maximaal vier jaar gevangenis en een geldboete van omgerekend zo’n 1.000 euro.

Thailand is een belangrijke schakel in de internationale handel in beschermde diersoorten. Ook al heeft het land de internationale conventie ondertekend om deze tegen te gaan, in de praktijk blijkt de Thaise wetgeving nauwelijks ruimte te laten op te treden. Het is extra wrang dat Thailand zelfs gastland was van de laatste CITES-conferentie.

Bron: Trouw.nl ©PiepVandaag.nl