De blinde Aziatische olifant Sidda, enkele dagen geleden nog het goede nieuws van de dag #GNvdD, vecht voor zijn leven. Na ruim 50 dagen werd hij met een gebroken voorpoot gered uit het water van een stuwmeer in BangaloreIndia. Hij is behandeld, maar Sidda is zwak en de genezing lijkt niet aan te slaan.

Sidda
De behandeling van Sidda | Foto: screenshot video Local TV/YouTube

Sidda brak zijn voorpoot tijdens een val in een geul gevuld met water. Het duurde 50 dagen eer hij gered werd, en de verwonding is behandeld. De olifant lijdt erg veel pijn en kan niet op zijn poot staan. De ontstoken wond is volledig schoongemaakt en hij krijgt antibiotica toegediend. Om hem te helpen zijn er twee andere olifanten bijgehaald, zodat Sidda niet zonder soortgenoten hoeft te vechten voor zijn genezing.

Schuld
Dat de redding van Sidda zo lang op zich liet wachten ligt volgens lokale dierenliefhebbers aan de overheid. Die wachtte te lang met toestemming om de olifant te helpen. Srikant, inwoner van Dodderi:

“Die olifant heeft 55 dagen geleden. Hij ziet er uit als een aangeschoten dier. De wilde dieren zijn de schat van onze staat. Wanneer ze hier eerder interesse voor hadden getoond was het lang niet zo slecht afgelopen. Het voelt alsof er een familielid aan het lijden is.”

Ramesh, een andere  dorpsbewoner:

“We kenden deze olifant, hij kwam wel vaker naar eten zoeken hier. Hij had geen kwaad in de zin.”

Kansen
Op dit moment worden de kansen van Sidda ingeschat op 30 procent. Positieve gedachten kunnen dus geen kwaad. Wanneer de olifant het redt wordt hij uitgezet in een reservaat in de buurt.

Onderstaande reportage werd een dag geleden gepubliceerd door de lokale nieuwszender Public TV:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel