Weer is een neushoorn die leefde in gevangenschap gedood door stropers. Maxine, een elfjarige witte neushoorn die leefde in Natal Lion Park in Zuid-Afrika, werd vorige week doodgeschoten waarna haar hoorn is verwijderd.

gedood door stropers
RIP Maxine | Foto: Natal Lion Park/Facebook

Stropers worden steeds brutaler en gewelddadiger. Zelfs dieren in gevangenschap zijn niet meer veilig. Om veel geld te verdienen zijn stropers tegenwoordig bereid dierentuinen en opvangcentra binnen te dringen. Op de Facebookpagina van het Zuid-Afrikaanse Natal Lion Park schrijft men:

“We zijn in shock en zullen er al het mogelijke aan doen om de criminelen die verantwoordelijk zijn voor deze misdaad te vinden.”

Direct gestorven
Volgens de dierenartsen moet Maxine direct zijn gestorven toen ze in haar hoofd werd geschoten. Het dier lag op dat moment te slapen in haar verblijf:

“Het enige waar we vrede mee hebben is dat ze niet heeft geleden toen ze haar hoorn verwijderden.”

Maxine was een wees en met de hand grootgebracht. Witte neushoorns kunnen zo’n 50 jaar oud worden, ze had dan ook nog een heel leven voor zich. De politie en wildlife-beambten doen onderzoek naar deze vreselijke daad.

Vince
De schokkende moord op neushoorn Vince in de dierentuin van Thoiry, nabij Parijs, vond nog maar drieëneenhalve maand geleden plaats. De vierjarige witte neushoorn, geboren in Burger’s Zoo, werd in de nacht van 6 op 7 maart doodgeschoten door stropers. Daarna is zijn hoorn met een kettingzaag geheel verwijderd en zijn tweede hoorn deels afgezaagd. De dierentuin in de Tsjechische stad Dvur Kraloven ad Labem heeft daarop besloten de hoorns preventief te verwijderen van 18 zwarte en witte neushoorns.

Thula Thula
Kort voor de dood van Vince werd het Thula Thula neushoornweeshuis aangevallen door stropers. Ze gijzelden de medewerkers, mishandelden ze en doodden twee neushoornjongen. Een traumatische gebeurtenis die ervoor zorgde dat het weeshuis de deuren besloot te sluiten, omdat de veiligheid van medewerkers en dieren niet kon worden gegarandeerd.

Bron: Earth Touch News ©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde