Een medicijn dat door hondenbezitters wordt ingezet om hun huisdier te helpen de angst voor vuurwerk te doen verminderen blijkt averechts te werken.

Vetranquil - vuurwerkangst

De Koninklijke Hondenbescherming waarschuwt voor gebruik van het middel. De jaarwisseling en het daarmee gepaarde afsteken van vuurwerk is voor veel huisdieren, waaronder onze trouwe viervoeters, een ramp. Angst, paniek, wegvluchten, het komt vaak voor. Vele hondenbezitters gebruiken om hun dier door de angstige periode te begeleiden het middel Vetranquil. Dit medicijn is vrij verkrijgbaar via dierenspeciaalzaken en internet.

Hondenbezitters denken dat het middel goed werkt omdat er geen angstsymptomen meer te zien zijn bij de dieren. Wat echter gebeurt is dat de geluidsgevoeligheid van de hond vergroot is geraakt, terwijl de spieren zijn verslapt. Het dier is dus mogelijk nog veel angstiger, omdat het meer hoort, terwijl hij dat niet kan laten merken omdat de spieren verslapt zijn. In die zin kan het middel meer schade aanrichten dan goed doen met betrekking tot vuurwerkangst.

De Hondenbescherming raadt dan ook aan dit middel links te laten liggen en in overleg te treden met een dierenarts wanneer u uw huisdier wilt helpen de angst te verminderen.

Bron: OmroepWest.nl ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.