Je zou het misschien niet direct denken, maar krokodillen hebben een enorm gevoelige huid. Sterker nog: onderzoekers hebben ontdekt dat de dikke gepantserde huid van een krokodil zelfs nog gevoeliger is dan onze eigen vingertoppen.

krokodillenhuid
Krokodillenhuid | Foto: Wikimedia Commons

Op de huid van de krokodil zitten duizenden donkergroene bultjes. Tot nu toe wist niemand of deze bultjes een functie hadden. Biologen hebben nu ontdekt dat deze zogenaamde bultjes vol zitten met zenuwuiteinden en enorm gevoelig zijn voor drukverschillen en trillingen. Zo kunnen krokodillen met gemak hele kleine rimpelingen in het water waarnemen. De bultjes rond de kaken en bij de tanden zijn weer zeer nuttig bij de jacht.

De ontdekking zou ook kunnen verklaren hoe krokodillenmoeders het klaargespeeld krijgen hun eigen eieren open te bijten, vervolgens de babykrokodillen eruit te halen om ze uiteindelijk onderdak te bieden in hun bek, zónder ze te bezeren. Als je bedenkt dat een krokodil kaken heeft die met gemak een zebra of waterbuffel doden,  is dat toch wel heel erg bijzonder te noemen.

Bron: Nu.nl ©PiepVandaag.nl