Vandaag gaat het jaarlijkse North Sea Film Festival (NSFF) for underwater movies van start in LantarenVenster in Rotterdam. Het is de vijfde keer dat dit onderwaterfilmfestival losbarst. 

north sea film festival

Premières en Q&A’s
Een weekend lang vol documentaires en animaties waarbij het leven onderwater centraal staat. Verschillende films beleven hun première op deze vijfde editie van het NSFF, zoals Hot Tuna, de nieuwste productie van Rick Rosenthal, ingesproken door sir David Attenborough, en Salmon Forest, van Ralf en Andrea Kiefner, over de migratie van de wilde zalm in Alaska. Veel filmmakers zullen aanwezig zijn om na de vertoning van hun film vragen uit het publiek te beantwoorden.

Programma: 60 films uit 15 landen
Alle zestig geselecteerde films zijn in 16 themablokken ondergebracht. Zo wordt er een blok aan haaien gewijd, aan wrakken, aan bijzondere expedities en aan leven dat bijna te klein is om waar te  nemen. De zestig geselecteerde films komen uit 15 verschillende landen en dingen allemaal mee naar The Wave, de prijs voor de meest complete film. De prijsuitreiking vindt op zondag middag in de foyer wordt plaats.

Stichting Anemoon rijkt ook een prijs uit, naar de film die op de meest indringende of effectieve wijze de noodzaak van de bescherming van het onderwatermilieu in beeld brengt. Daarnaast is er de NSFF publieksprijs. Bezoekers kunnen allemaal op hun favoriete film stemmen.

Kijk op de website van het North Sea Film Festival voor het volledige programma.


©PiepVandaag.nl