In Oudeschoot in Friesland is een kat beschoten met een 25 centimeter, lange pijl. De pijl raakte het dier in zijn buik. Door de ernst van verwondingen heeft een dierenarts het dier moeten laten inslapen.

Oudeschoot
Foto: borden.plaatsengids.nl | H.W. Fluks

Een inwoner van Oudeschoot had het dier met de pijl in zijn buik zien lopen en wist hem haar keuken in te lokken. De dierenambulance werd gebeld, maar de kat was zo in paniek dat het een hevige strijd werd het arme dier te vangen. De pijl schoot daarbij uit de buik van de kat waardoor een hevige bloeding ontstond. Later bleek het dier ook nog een klaplong te hebben waardoor redding niet meer mogelijk was.

Wie de dader is van dit gruwelijke incident is nog onbekend. De politie in Heerenveen roept iedereen die mogelijk meer weet zich te melden.

Vorige week nog werd een eend met pijlen doorboord. De dader meldde zich vorige week woensdag bij de politie. De 18-jarige Sliedrechter wordt verdacht van het overtreden van de Wet wapens en munitie, de Flora- en faunawet en de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Zijn kruisboog, waarmee hij de watervogel beschoot, is in beslag genomen.

Bron: RTL.nl ©PiepVandaag.nl