Wolven

Het nieuws werd de afgelopen week natuurlijk gedomineerd door de gevonden dode wolf in Luttelgeest.

Is het dier er nu neergelegd als grap? Persoonlijk denk ik van niet.

We weten al een poosje dat het een kwestie van tijd is voordat de wolf weer terugkeert naar Nederland, na een afwezigheid van 150 jaar. En eigenlijk is dat gewoon fantastisch nieuws!

Onderstaande korte documentaire geeft een mooie indruk van de ‘Return of the European Wolf”

Return of the European Wolf [ENG]

De reactie van de VVD op het nieuws van de terugkerende wolf is wonderlijk. Zij hebben het Roodkapje en de boze wolf sprookje maar weer eens opgerakeld. De volksgezondheid, de verkeersveiligheid en niet te vergeten onze kinderen lopen gevaar dus afschieten, aldus de VVD. [Bron]

Waarom lezen deze schietgrage mensen zich niet een beetje in? Een wolf is een heel schuw dier. In de tien jaar dat de wolf nu terug is in Duitsland is nog nooit een mens aangevallen.

Sommige boeren zijn trouwens ook maar meteen over financiële compensatie begonnen bij ‘schade’.

Ik zou eigenlijk willen afspreken dat we maar helemaal niets meer melden in de media over wolven in Nederland. Lijkt me beter. Voor de paniekzaaiers maar vooral ook voor het dier zelf.

En een pad

Iets heel anders.

Pad

Afgelopen week werd ik gebeld door een lieve buurvrouw die redelijk in paniek was omdat er een kikker tussen de planken van haar balkon terecht gekomen was. Klemvast, zat het dier!

Na overleg, tussen twee afspraken door in mijn nette kloffie dan toch maar naar het balkon in kwestie om te kijken of ik iets kon betekenen voor het dier in nood.

Dat zag er dus niet best uit. Net toen ik bedacht had desnoods dan maar met een krik die planken er uit te slopen kwam een andere buurvrouw met het lumineuze idee wigjes tussen de planken te slaan. Terwijl ik de kikker, wat een pad bleek te zijn, vasthield ging mijn buurvrouw met de hamer in de weer.

Het duurde even, maar uiteindelijk lukte het ons de pad heelhuids tussen de planken vandaan te halen.

Uiteindelijk was ik natuurlijk ruimschoots te laat bij mijn afspraak, maar die had gelukkig alle begrip, zeker bij het zien van de foto.