Diep triest volksvermaak. Orang-oetans die elkaar gekleed in boksers-outfit te lijf gaan in een boksring. Helaas is dit geen slechte grap maar de harde dagelijkse realiteit in Thailand.

In themapark Safari World staan idiote toeristen te juichen aan de kant terwijl de apen elkaar 30 minuten lang te lijf gaan. Andere dieren gehuld in bikini’s zijn opgeleid als ‘round card girls’ en ‘bell-ringers’. Veel dieronterender kun je het niet hebben.

Safari World
Safari World – Orang-oetan in de ring | Foto via Dailymail

Het idiote is dat in 2004 de Thaise regering Safari World heeft verboden deze shows nog op te voeren nadat was gebleken dat er gebruik zou worden gemaakt van illegaal ingevoerde orang-oetans uit Indonesië.  Safari World werd gesloten en maar liefst 48 orang-oetans werden destijds in beslag genomen en overgebracht naar een opvangcentrum.

Aangekomen in het opvangcentrum beschermden de dieren altijd hun gezicht en hoofd als mensen probeerden dichterbij te komen. Het heeft maanden gekost om het vertrouwen van de dieren te winnen en nu kunnen de apen eindelijk van een semi wild leven genieten op één van de eilanden in de buurt.

In het wild levende orang-oetans  komen nu alleen voor in de jungles van Maleisië en Indonesië en de primaten staan op de zogenaamde rode lijst van met uitsterven bedreigde diersoorten.

Er is inmiddels via de petitionsite een actie gestart om deze idioterie te beëindigen  Wat mij betreft liever vandaag dan morgen dus teken allen!

Petitie

Edwin Wiek

Gisteren is in Thailand ook het proces begonnen tegen dierenbeschermer Edwin Wiek. We onderhouden nauw contact met Edwin en gaan hier zeker over berichten.

Om je geheugen even op te frissen Edwin Wiek heeft samen met olifantenbeschermer Sangduen (Lek) Chailert een artikel gepubliceerd waarin zij de overheid beschuldigen van betrokkenheid bij illegale stroperij en handel in wilde dieren. Het Department of National Parks (DNP) zou op de hoogte zijn geweest van een recente illegale slachting onder een groep olifanten in een Thais nationaal park.

Ook schreef Wiek kritisch over de jacht op baby-olifanten waarin hij onder andere uit de doeken doet dat jagers olifantenmoeders eerst doodschieten en vervolgens de baby-olifanten meenemen om aan olifantenkampen te verkopen waar zij worden gemarteld en allerlei trucs moeten leren om toeristen te vermaken.

Dank ook aan iedereen die de petitie heeft getekend om hem te steunen in deze ontzettend oneerlijke strijd. Heb je nog niet getekend het kan nog steeds. Edwin kan alle hulp gebruiken.

Hoop van ganser harte een volgende keer vrolijker nieuws uit Thailand, dat nota bene gastland van CITES CoP16 (World Wildlife Conference) is, te kunnen brengen.

[emailpetition id=”7″]
De link naar deze petitie mailen naar vrienden!?

[signaturelist id=”7″]