Samen met Loretta Schrijver en meer dan 700 (!) bezoekers was ik afgelopen zondag bij de open dag van Gnadenhof Melief. Het is best even rijden want Melief ligt in Sogel, Duitsland. Maar dan ben je ook wel in een soort paradijs voor dieren aangekomen.

Gnadenhof Melief
Gnadenhof Melief – varken Engel kwam uit de lucht vallen  | Foto: Animals Today

Mark Winter en Lothar Vermeulen zijn de oprichters en echte helden in mijn ogen. Al 10 jaar lang zorgen ze met heel hun ziel en zaligheid voor de inmiddels meer dan 1200 (!) dieren bij Melief.

Gnadenhof Melief
Echte helden | Foto: Animals Today

De stichting heeft tot doel om dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden, een fijn nieuwe en permanente plek te bieden. Zo kunnen ze bij Stichting Melief rustig oud worden. Dieren die niet in asielen terecht kunnen of geen kans maken om er ooit nog uit te komen, zijn zo toch verzekerd van een onbekommerd leven.

Stuk voor stuk dieren met een bijzonder verhaal.

Gnadenhof Melief
Met olie geïnjecteerd | Foto: Animals Today

Zo woont er een hondje dat ooit van een man was met psychiatrische problemen. Beiden werden ziek maar men wist niet waarom. Bleek uiteindelijk dat de man zichzelf maar ook zijn hondje met olie injecteerde…

Of het varken Engel (zie eerste foto), dat bijna letterlijk uit de lucht is komen vallen, vandaar ook haar naam. Melief ligt aan een drukke weg waar veel varkenstransporten langskomen. Dit idyllische plekje ligt namelijk tussen de bio-industrieën. Het contrast kan echt niet groter zijn. Engel is van zo’n passerende vrachtwagen afgevallen toen ze een big van 4 maanden oud was. Wat een geluk dat ze hier nu echt varken mag zijn.

Gnadenhof Melief
Foto: Animals Today

Samen met Loretta Schrijver, met wie ik al eerder Melief bezocht, had ik de eer afgelopen zondag de nieuwe volières te openen. Maar liefst 2,5 jaar hebben ze ervoor moeten sparen, maar dankzij donaties en de inkomsten van charity-diners staat er nu een prachtige volière.

Gnadenhof Melief
Foto: Animals Today

De vogels hebben ook weer allemaal een eigen verhaal en kunnen helaas niet worden vrijgelaten. Zo zit er een duif die niet meer kan vliegen. Er mogen vogels oud worden die hun leven tot nu toe in een auto doorbrachten en in beslag zijn genomen. En dan zijn er de vogels wiens eigenaren gewoon de kooi hebben opengezet, want tja, niet meer leuk dat dier…

Gnadenhof Melief
Foto: Animals Today
Gnadenhof Melief
Foto: Animals Today

Ik ben in ieder geval blij dat ook deze dieren hier bij Gnadenhof Melief op een fijne manier oud mogen worden.

Gnadenhof Melief
Samen oud worden | Foto: Animals Today

Ik zocht mijn adoptievarken Jonas natuurlijk ook op. Wat is hij groot geworden!

En de laatste keer was Survivor nog een kalfje:

Gnadenhof Melief
Foto: Animals Today

Nu is het een enorme trotse stier en gelukkig nog steeds net zo lief, ook voor Loretta:

Loretta adopteerde hangbuikzwijntje Punky:

Gnadenhof Melief
Punky | Foto: Animals Today
Gnadenhof Melief
Loretta pleegmoeder van Punky | Foto: Animals Today

Help Melief
Wil je Stichting Melief een keer bezoeken? Vanaf nu zijn ze weer iedere zaterdag tussen 14.00 en 16.00 open voor bezoekers. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Melief.

Gnadenhof Melief
Foto: Animals Today

Mocht je nu denken ik wil ook zo graag wat doen, adopteer dan een dier. Dat kan al vanaf 6,50 per maand.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

©AnimalsToday.nl Karen Soeters