Behalve veel mensen zijn ook dieren bij duizenden het slachtoffer van orkaan Harvey die de Amerikaanse kust en het binnenland van Texas teistert. Er verdrinken boerderijdieren, huisdieren raken zoek, en wilde dieren als roofvogels zien hun jachtgebied onder water staan. De havik in het onderstaande filmpje zocht redding bij mensen en vond die ook.

Harvey
Foto: screenshot video The Dodo/YouTube

Voor wilde dieren is Harvey ook een bedreiging, want hun leefgebied wordt volledig op zijn kop gezet. Een Texaanse havik koos daarom voor een veilig heenkomen in een auto. Daar had hij in ieder geval geen last van de harde wind en de onvoorstelbare hoeveelheden regen.

Toen de eigenaar van de auto de havik in het voertuig vond was het dier erg schuchter en angstig, maar de man was na enige twijfel vastbesloten de vogel te redden en nam hem mee. Natuurlijk had de havik honger en de stukjes vlees op een stokje werden graag geaccepteerd.

Vrijlaten
Het doel is om de havik weer gewoon vrij te laten wanneer hij dat wil, maar er zal nog wel een flinke tijd overheen gaan eer het door Harvey getroffen gebied voor mens en dier weer normaal bewoonbaar is.

Bekijk de bijzondere beelden hieronder:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: The Dodo/YouTube ©AnimalsToday.nl Bart van Riel