Een wandelaar in het Limburgse Bocholtz deed zondag tijdens zijn wandeling een gruwelijke ontdekking: zeven pasgeboren kittens waren – in een plasic zak – gedumpt in een vuilnisbak. Vier diertjes waren overleden, wonder boven wonder leefden de andere drie nog.

kittens
Garfield, de enige pasgeboren kitten die het overleefd heeft | Foto: Facebookpagina Dierenbescherming Limburg

Tijdens zijn wandeling hoorde de passant een vreemd geluid vanuit de vuilnisbak. Hij besloot poolshoogte te nemen en deed toen de lugubere vondst. De pasgeboren katjes waren met inhoud van de kattenbak en al in de plastic zak gestopt en in de vuilnisbak gegooid.

De wandelaar belde direct de Dierenambulance, die ter plaatse constateerde dat vier kittens aan onderkoeling waren overleden. De overige drie werden direct naar de dierenarts gebracht en in de couveuse geplaatst. Helaas zijn er maandag alsnog twee katjes overleden. Eén kitten heeft het uiteindelijk overleefd.

De Dierenbescherming laat op Facebook weten geschokt te zijn:

“Een verhaal waar we oprecht misselijk van worden”.

Kittens overleven dumping bij afval nietEen verhaal waar we oprecht misselijk van worden. Zondagochtend werd in een…

Geplaatst door Dierenbeschermingscentrum Limburg op Dinsdag 29 augustus 2017

Bron: 1 Limburg ©AnimalsToday.nl  Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.