Naast de 130.000 euro aan dwangsommen tegen Bert’s Animal Verhuur uit Appeltern (Gld) wegens verboden activiteiten, staat de eigenaar komende week ook voor de rechter wegens een reeks aan dierenwelzijnsovertredingen en hygiënische misstanden. Er werden bij een inspectie onder meer kadavers gevonden in een defecte koelcel.

Kadavers en uitgehongerde dieren bij Bert's Animal Verhuur
Nijmegen, 26 08 2018: ingestort oververhit varken van Bert’s Animal Verhuur | Foto: screenshot video Animals Today/YouTube

De NVWA-controleurs vonden naast dode dieren in een niet werkende koelcel ook ernstige verwaarlozingen, zoals doorgegroeide hoeven, gebrekkige huisvesting, onvoldoende voer en ontbrekende beschutting voor dieren in de wei tegen slechte weersomstandigheden. Er werden ook dieren aangetroffen die ondervoed waren, met een duidelijk zichtbare wervelkolom en gebrek aan vetweefsel.
.

130.000 euro aan dwangsommen voor Bert’s Animal Verhuur

Kadavers en kreupele dieren

De dieren in de wei hadden geen beschutting, binnen stonden ze in een dikke laag mest en modder. Doorgegroeide hoeven waren de oorzaak van kreupel lopende dieren. Omroep Gelderland schrijft dan ook geheel terecht:

“Uit de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie (OM) blijkt dat dieren het bij Bert’s Animal Verhuur zwaar hebben.”

Het dierenverhuurbedrijf in het Gelderse Appeltern moet de dwangsom van 130.000 euro aan de gemeente West Maas en Waal vandaag betaald hebben. Het is vooralsnog onduidelijk of dat heeft plaatsgevonden, aldus Omroep Gelderland. Deze dwangsom is opgelegd mede naar aanleiding van een handhavingsverzoek door House of Animals, want het bestemmingsplan staat de activiteiten van Bert’s Animal Verhuur helemaal niet toe. Daarna werd Bert’s Animal Verhuur meerdere malen door House of Animals betrapt, met levende kerststallen en mobiele kinderboerderijen. Om deze reden werden onlangs in Arcen dieren in beslag genomen.

Bron:

Dieren van Bert’s Animal Verhuur in beslag genomen in Arcen

Karen’s blog: Zeg Bert, wanneer stop je nu eens?

©AnimalsToday.nl BVR