Hij lijkt echt niet te stoppen: Bert’s Animal Verhuur. Het klinkt inmiddels als een vloek. Na de actie van House of Animals in Arcen dacht ik ‘de dieren zijn in beslag genomen, Bert weet dat hij 50.000 euro aan dwangsommen moet gaan betalen, nu is het echt klaar’. Maar nee. Zeg Bert, wanneer stop je nu eindelijk?

Zeg Bert wanneer stop je?
Bert’s Animal Verhuur in Hoef en Haag | Foto (17/12/2022): House of Animals

Tot mijn grote verbazing troffen we hem afgelopen zaterdag op de kerstmarkt in Hoef en Haag. Deze keer was Bert er zelf en heb ik hem weer aangesproken: ‘Wanneer stop je nu?’ Eind september gaf hij in een telefoongesprek met de gemeente aan dat hij procedures wil voorkomen en dat hij wil stoppen met de overtredingen en op en eerlijk wil meewerken. Daar leek hij zich nu niets van te herinneren:

“Wat ik doe is niet illegaal. Ik werk mijn hele leven al met dieren en dat blijf ik doen.”

We hebben weer de politie gebeld die heeft vastgesteld dat hij aanwezig was. Helaas konden de dieren niet in beslag worden genomen omdat hij deze keer schotten in zijn veewagen had geplaatst. Je zou denken dat na 2 keer de politie op bezoek en 1 keer je dieren in beslag genomen je dan toch echt tot de conclusie komt dat het voorbij is. Maar nee niet voor Bert.

Zeg Bert wanneer stop je?
Bert’s Animal Verhuur in Bloemendaal | Foto (18/12/2022): House of Animals

Ons team trof hem aan op zondag op een kerstmarkt in Bloemendaal. Dus zondag einde ochtend maar weer naar Bloemendaal gereden en wederom de politie gewaarschuwd. De organisatie van de kerstmarkt reageert geschrokken. Ze vertellen dat ze juist goed hebben opgelet Bert niet in te huren en dat geloof ik absoluut (lees de volledige reactie aan het einde van mijn blog). De boeking verliep via JB Productions:

“Wij zijn zeer ontsteld en voelen ons belazerd doordat wij afgelopen zondag moesten ontdekken dat de dieren toch van Bert’s Animal Verhuur kwamen. Heel bewust hadden wij de kerststal niet bij hem geboekt omdat we hadden vernomen overal hebben gelezen dat dit foute boel is.”

.

Zeg Bert wanneer stop je?
Bert’s Animal Verhuur in Bloemendaal (pipowagen) | Foto (18/12/2022): House of Animals

We krijgen van de organisatie in Bloemendaal alle medewerking. En uiteraard schakelen we ook hier weer de politie in. RTV Noord Holland stond foto’s te maken toen wij met de organisatie en de politie bij de levende kerststal stonden. In het artikel dat ik daarna toegestuurd krijg staat dat bij de pipowagen ‘Marjo uit Tiel’ staat. Zij en haar partner zouden voor de levende kerststal zorgen. Nou, deze dame is de buurvrouw van Bert en de dieren en de kerststal zijn van Bert’s Animal Verhuur. Maar dat weten ze met een tussenbedrijf als JB Productions en de gelogen Marjo uit Tiel goed te verhullen.

Zeg Bert wanneer stop je?
Bert’s Animal Verhuur in Bloemendaal | Foto (18/12/2022): House of Animals

Inmiddels heeft ons team Bert maar liefst vijf keer op heterdaad betrapt. Onze advocaat heeft de gemeente al het bewijsmateriaal inclusief facturen toegestuurd en verzocht om te handhaven. Ook zijn er steeds meer organisaties die ons laten weten dat ze Bert hebben afgezegd. Zoals een organisatie in Maastricht:

“Het klopt dat wij in het verleden Bert hebben ingehuurd, maar we zijn enorm geschrokken van wat we over dit bedrijf hebben gehoord.”

Toen vroeg ik dus dit jaar ‘Komt Bert niet?’ Kreeg ik als antwoord:

“Geen Bert, nu niet en nooit niet.”

Lijkt mij duidelijke taal.

Zeg Bert wanneer stop je?
Bert’s Animal Verhuur in Bloemendaal | Foto (18/12/2022): House of Animals

Wij blijven controleren en geven uiteraard niet op. We gaan door voor de dieren tot dit bedrijf helemaal gestopt is. Laten we ervan uitgaan dat 2023 het jaar wordt waarin Bert eindelijk een andere, echt leuke baan gaat zoeken zonder dieren. Liefst ver bij ze vandaan.

Zeg Bert wanneer stop je?
Bert’s Animal Verhuur in Hoef en Haag | Foto (17/12/2022): House of Animals

Lees het hele statement van de organisatie van de kerstmarkt in Bloemendaal:

“Caprera presenteerde afgelopen zondag tijdens de ‘Caprera Kerstmarkt’ naast allerlei andere activiteiten voor kinderen ook een kerststal met dieren. Zoals afgesproken zou deze kerststal ruim van opzet zijn en op een rustige omgeving binnen het openluchttheater. Bewust een plek zonder grote drukte, zonder lawaai en zonder muziek. De omstandigheden waren in die zin vergelijkbaar met een goede kinderboerderij. De organisatie koos er net als bij een kinderboerderij voor om kinderen op een verantwoorde manier met dieren in contact te brengen. Net als bij de kennismaking met ons wandelpark wenst de organisatie van Caprera hiermee juist respect voor de natuur bij te brengen. Dat is een keuze, maar wel een die de organisatie zorgvuldig heeft gemaakt.

Wij zijn dan ook zeer ontsteld en voelen ons belazerd doordat wij afgelopen zondag moesten ontdekken dat de dieren toch van Bert’s Animal Verhuur kwamen. Heel bewust hadden wij de kerststal niet bij hem geboekt omdat we hadden vernomen overal hebben gelezen dat dit foute boel is. Juist gezocht naar een hele andere aanbieder en via JB Productions, dat ook in een heel ander deel van het land zit, wel een verantwoorde partij gevonden, dachten wij. Niets bleek minder waar, het blijkt complete misleiding. En dit betreuren wij ten zeerste. En we hebben we er ook op aangesproken. Wij steunen de acties van House of Animals en zoeken uit welke stappen we gezamenlijk tegen dit soort bedrog kunnen ondernemen.”

.

Dieren van Bert’s Animal Verhuur in beslag genomen in Arcen

©AnimalsToday.nl Karen Soeters | House of Animals