Opnieuw is een illegale handelaar in veel te jonge puppy’s opgepakt, dankzij een undercoveractie van House of Animals in samenwerking met de politie. De Hongaarse puppy’s werden verkocht via Marktplaats, waren niet gechipt, bezaten geen Europees paspoort, geen rabiës enting en zijn veel jonger dan aangegeven in het vaccinatieboekje.

Illegale puppyhandelaar opgepakt dankzij House of Animals
Illegale puppyhandelaar opgepakt dankzij House of Animals | Foto: House of Animals

House of Animals kreeg een noodkreet van iemand die een week geleden een pomeriaan pup kocht. De koper dacht bij de fokker te hebben afgesproken, maar de overdracht van het hondje vond plaats bij een tankstation in het Gelderse ‘s-Heerenberg. De koper is daarop meteen met de pup naar een dierenarts gegaan. Daar bleek het hondje niet gechipt. De leeftijd werd geschat op tussen de 4 en 5 weken en het hondje was doodziek. Een paar dagen later is de pup overleden.

Marktplaats neemt geen verantwoordelijkheid

Het Investigations team van House of Animals reageerde op een nieuwe advertentie op Marktplaats, waar ditmaal teckelpups werden aangeboden. Karen Soeters van House of Animals:

“Het is zo ontzettend triest dat Marktplaats nog steeds niet haar verantwoordelijkheid neemt en advertenties van puppy’s blijft plaatsen. Ons team ziet dagelijks verdachte advertenties en dit is hier weer opnieuw een voorbeeld van. Het is dagelijkse kost, met aantoonbaar veel dierenleed als gevolg.”

.

Illegale puppyhandelaar opgepakt dankzij House of Animals
Niet gechipt, geen Europees paspoort, geen rabiës enting en veel jonger dan aangegeven in het vaccinatieboekje | Foto: House of Animals

Opgepakt

Maandag zou de overdracht plaatsvinden bij het tankstation, maar dat pakte anders uit dan de handelaar had voorzien. Het is de derde keer dat House of Animals op deze wijze met succes een illegale puppyhandelaar aanpakt. Karen Soeters:

“Het is zo belangrijk keihard op te treden tegen deze illegale handel. We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat de politie zo adequaat reageert. Dit in tegenstelling tot de NVWA, die alleen in staat lijkt te zijn waarschuwingen te geven en tijd te verspillen.”

Bekijk hieronder hoe de overdracht verliep, wat leidde tot de arrestatie:
.

Tip?

House of Animals Investigations wordt veelvuldig getipt door het publiek. Wil jij iets kwijt over malafide hondenhandel via Marktplaats of ander dierenleed bij de aanschaf van een huisdier? Mail House of Animals en vermeld in je bericht duidelijk het onderwerp.
.

Illegale puppyhandelaar gepakt bij levering pomeriaan (video)

©AnimalsToday.nl | House of Animals