Bert’s Animal Verhuur uit Appeltern heeft wegens illegale activiteiten hoge dwangsommen opgelegd gekregen door de gemeente West Maas en Waal. House of Animals toont echter aan dat het dierenverhuurbedrijf ondanks deze dwangsommen gewoon doorgaat met het verhuren van dieren, terwijl het bestemmingsplan dat niet toestaat. De dierenwelzijnsorganisatie dient vandaag een verzoek in bij het college van de gemeente tot het innen van de opgelegde dwangsom van 50.000 euro.

In de dwangsom van 50.000 euro voor Bert’s Animal Verhuur
Pony van Bert’s Animal Verhuur | Foto: ©House of Animals

Bert’s Animal Verhuur mag op last van de rechter al sinds 2019 geen dieren meer verhuren. Ondanks dit verbod blijven de dieren niet op stal, maar worden door het hele land verhuurd. De illegale verhuuractiviteiten zijn in strijd met het bestemmingsplan en moesten op 10 november 2022 beëindigd zijn. House of Animals heeft echter bewijs dat het beruchte dierverhuurbedrijf op 14 november 2022 een van zijn mobiele kinderboerderijen aan een woonzorginstelling in Amsterdam heeft verhuurd. De dierenwelzijnsorganisatie dient vandaag een verzoek in bij het college van de gemeente tot het innen van de opgelegde dwangsom van 50.000 euro. Karen Soeters van House of Animals:

“Ons onderzoek gaat door in het belang van de dieren. We doen ook een oproep aan iedereen om het bij ons te melden als Bert’s Animal Verhuur ergens staat met zijn dieren. We hebben bewijs dat zijn levende kerststal al meerdere keren is geboekt, dus kan dit nog wel eens een dure maand gaan worden voor Bert R. We gaan door tot dit bedrijf stopt en zullen er ook op toezien dat het college de dwangsommen invordert.”

Vandaag zal blijken of er naast de vordering voor de verhuur van dieren nog andere dwangsommen worden opgelegd. Het bedrijf kreeg naar aanleiding van een interne controle afgelopen zomer tot 24 november de tijd om een eind te maken aan de illegale hondenfokkerij. Ook de illegale bouwwerken op het terrein van het dierverhuurbedrijf moeten verwijderd worden. Van de maar liefst 95 honden die er werden aangetroffen, mag hij er nog 8 houden. Heeft hij er meer, of heeft hij de bouwwerken niet verwijderd, dan volgen er dwangsommen die op kunnen lopen tot 45.000 euro.

Bron:

Illegale hondenhandel bij Bert’s Animal Verhuur (video)

Illegale kinderboerderij Bert’s Animal Verhuur op Kids Weekend Heerlen

©AnimalsToday.nl | House of Animals