Zondagavond zijn op de kerstmarkt in Arcen dieren uit de levende kerststal van Bert’s Animal Verhuur in beslag genomen. House of Animals kwam na een anonieme tip in actie en wist samen met een aantal gedreven dierenbeschermers, Pascale Plusquin (fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Limburg) en de dierenpolitie Limburg de dieren veilig te stellen.

Arcen
Dieren van Bert’s Animal Verhuur in beslag genomen in Arcen | Foto: House of Animals

De dieren stonden al ingeladen en klaar om te vertrekken richting Appeltern, maar na inspectie werd vastgesteld dat de trailer waar ze in stonden niet voldeed aan de transporteisen. Er waren geen tussenschotten aanwezig in de trailer, wat een overtreding is van de transportverordening. De Officier van Justitie gaf hierop toestemming om de dieren in beslag te nemen.

Bert’s Animal Verhuur
Dieren uit de levende kerststal van Bert’s Animal Verhuur in Arcen | Foto: House of Animals

Stilgelegd

Bert’s Animal Verhuur is al sinds 2019 stilgelegd door de rechter maar weet van geen ophouden. Handhavingsverzoeken van House of Animals leidden er onlangs toe dat het bedrijf een dwangsom van 50.000 euro opgelegd krijgt als het na 10 november nog dieren verhuurt. Ondanks deze torenhoge boete blijft Bert Roelofs zijn levende kerststallen door het hele land verhuren. Pascale Plusquin:

“Ik vind het een schande dat onder andere de gemeente Venlo vergunningen verleent voor dit soort markten met dieren, temeer ook aangezien Bert’s Animal Verhuur niet eens meer dieren mág verhuren. Het is al de zoveelste keer dat ik vanwege deze nalatigheid met House of Animals in actie moet komen voor deze arme drommels van dieren.”

Karen Soeters, oprichter House of Animals:

“Fantastisch dat de dierenpolitie in Limburg zo adequaat heeft opgetreden. Bert vervoert zijn dieren al jaren allemaal bij elkaar in één veewagen en nu eindelijk komt hij hier niet meer mee weg. Het blijft echter wel schokkend dat dit bedrijf van geen ophouden lijkt te weten.”

Karen Soeters ging afgelopen zaterdag naar de kerstmarkt in Arcen en deed verslag op Facebook:

Jarenlang onderzoek

House of Animals doet al jaren onderzoek naar de praktijken van dit malafide verhuurbedrijf.  Deze maand is altijd een drukke periode voor Bert’s Animal Verhuur en House of Animals houdt juist nu het bedrijf nauwlettend in de gaten. De tijd dat Bert Roelofs ongestoord en ongestraft zijn gang kon gaan is voorgoed voorbij.

Bron:

©House of Animals / Animals Today