Bert’s Animal Verhuur moet 130.000 euro aan dwangsommen betalen aan de gemeente West Maas en Waal. De verhuuractiviteiten zijn in strijd met het bestemmingsplan en moesten van de gemeente op 10 november 2022 beëindigd zijn. Handhavingsverzoeken van House of Animals leidden er onlangs toe dat het bedrijf een dwangsom van 50.000 euro opgelegd krijgt als het na die datum nog dieren verhuurt.

dwangsommen
130.000 euro aan dwangsommen voor Bert’s Animal Verhuur | Foto: House of Animals

Ondanks deze torenhoge boete bleef Bert Roelofs zijn levende kerststallen door het hele land verhuren. House of Animals heeft het malafide bedrijf – dat twee jaar geleden al door de rechter is stilgelegd wegens dierenmishandeling en andere wetsovertredingen – in de afgelopen maand maar liefst zes keer betrapt tijdens het illegaal verhuren van zijn levende kerststal.

Dieren van Bert’s Animal Verhuur in beslag genomen in Arcen

Dwangsommen

House of Animals heeft aangifte bij de gemeente gedaan waardoor Bert’s Animal Verhuur twee dwangsommen van 20.000 euro opgelegd heeft gekregen voor het houden van te veel dieren en een dwangsom van 50.000 euro voor het illegaal verhuren van zijn dieren. Daarnaast heeft de gemeente een derde dwangsom van 40.000 euro opgelegd voor illegale bouwwerken. Deze dwangsommen zijn verbeurd en Bert’s Animal Verhuur moet het totaalbedrag van 130.000 euro aan de gemeente betalen. Karen Soeters van House of Animals:

“Wij zijn ontzettend blij dat het college van burgemeester en wethouders deze maatregelen heeft opgelegd. We gaan erop toezien dat de dwangsommen ook daadwerkelijk gevorderd en betaald gaan worden. Zo niet dan nemen we strafrechtelijke maatregelen.”

Verdere maatregelen

De gemeente is ook bezig met voorbereidingen voor het uitvoeren van de bestuursdwang en wordt er gekeken naar welke vervolgstappen zij kan nemen nu de overtredingen nog niet gestopt zijn.

Bron:

‘In die dwangsom van 50.000 euro voor Bert’s Animal Verhuur’

©AnimalsToday.nl | House of Animals