Er zijn van die verhalen die je diep raken, en dit is er zo een. En dit verhaal heeft een persoonlijke boodschap voor iedereen die bijgedragen heeft aan noodhulp voor Oekraïne. The City of Dog heeft ook dringend hulp nodig, want ze hebben een nieuwe generator nodig. 

generator
Help je de Oekraïense opvang The City of Dog aan een nieuwe generator? | Foto: The City of Dog

In het zuiden van Oekraïne, in de stad Mykolaiv, is er een opvang genaamd The City of Dog. Hier wordt er momenteel gezorgd voor 172 honden, 21 katten en twee lammetjes. Sinds april steunen wij deze opvang met onder meer voedsel, medicijnen en elektriciteit. En voor die steun kregen we deze woorden die we graag met jullie delen:

“Eindeloos en uit de grond van ons hart bedanken wij iedereen in Nederland, jullie geweldige team voor alles wat jullie voor ons doen! Jullie redden het leven van bijna 200 dieren en mensen!”

Dankbaarheid

“We danken ieder van jullie! We bedanken alle mensen in Nederland die een goed hart hebben en onze dieren hebben gered! Heel erg bedankt voor jullie hulp, dankzij welke we deze twee maanden hebben kunnen overleven. in deze video een verslag van het geld dat is uitgegeven aan voer, brandhout en behandeling van onze en dakloze dieren.”

The City of Dog heeft het bijzonder moeilijk want ze bevinden zich in een regio die hevig wordt gebombardeerd door Rusland. Soms valt de elektriciteit uit en horen we dagenlang niets van ze. Laatst zelfs een week lang!

Ze hebben ook andere problemen, bijvoorbeeld een gebrek aan water in de stad, al meer dan zes maanden! De waterpomp werkt momenteel niet en hierdoor hebben ze een generator nodig. Per dag hebben ze 500 liter water nodig! 300 liter als drinkwater voor de dieren en 200 liter voor het schoonmaken van de opvang. Het komt soms voor dat ze én geen water en geen elektriciteit hebben. En de winter is inmiddels aangebroken en zonder elektriciteit wordt het steen- en steenkoud in de opvang. Daarom steunen we ze ook met hout zodat ze zichzelf nog warm kunnen houden. Noodhulp is van essentieel belang voor het voortbestaan van deze opvang.

Generator

Twee van de medewerkers lopen naar een waterput 1 kilometer van de opvang af…terwijl het buiten 5 graden vriest! De komende dagen zal het nog kouder worden. Bijna niet voor te stellen hoe het moet zijn om dat water in die omstandigheden naar de opvang te dragen. Daarom vragen we jullie weer om hulp! Zodat we een generator voor ze kunnen kopen en het leven net wat makkelijker wordt in de opvang!

Noodhulp voor dieren!

Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen. Met jullie hulp zorgen we ervoor dat de zwerfdieren van Charkov medische hulp krijgen:

  • Help asieldieren in Oekraïne de winter door en doneer. Iedere bijdrage wordt gewaardeerd en uiterst zorgvuldig besteed.
  • Lees ook op AnimalsToday:

Karen’s blog: Dieren helpen in Oekraïne deel 1

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer