Er zijn van die mensen die je raken. Hun motivatie om dieren te helpen, onder welke omstandigheden dan ook. Kou, oorlog, het maakt niet uit, ze zetten zich onverminderd in voor dieren. En zo ook Лора Никель uit Charkov, Oekraïne. Zij voert zeker zeventig dieren in haar omgeving en bij haar leven momenteel 18 honden en 39 katten. Veel dieren hebben noodhulp nodig tijdens deze bizarre tijden van oorlog.

Charkov
Moedige Oekraïense voert honden en katten in Charkov | Foto: Лора Никель

Charkov, net als andere regio’s in Oekraïne, wordt zwaar getroffen door bombardementen en beschietingen. Zo vertelt Лора dat er regelmatig geen elektriciteit is, en daardoor geen communicatie moeilijk is. En het is er koud…In deze omstandigheden dieren helpen is enorm zwaar, omdat meer en meer dieren noodhulp nodig hebben en de beschikbare steun beperkt is. Vanuit House of Animals zijn we daarom erg blij dat we juist hier kunnen helpen.

Foto: Лора Никель

Help ons zodat we deze moedige Oekraïners – die onvermoeibaar dieren helpen – het iets makkelijker kunnen maken. In de afgelopen 10 maanden hebben we zoveel Oekraïners gesproken die alles doen om de dieren niet in de steek te laten. We zijn er enorm door geraakt. En wij willen ze heel graag blijven steunen, want de omstandigheden worden er niet makkelijker op zolang deze verschrikkelijke oorlog zich blijft voorzetten.

Noodhulp voor dieren!

Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen. Met jullie hulp zorgen we ervoor dat de zwerfdieren van Charkov medische hulp krijgen:

Karen’s blog: Dieren helpen in Oekraïne deel 1

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer