Zo’n 70 activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) hebben Kadans Biofacilities in Haaren uitgefloten. De ADC is woedend op de eigenaar van het dierproefcentrum Schaijk omdat de hondenkennels nog steeds niet zijn afgebroken.

Fluitconcert ADC - Anti Dierproeven Coalitie
Foto: ADC

“We zijn ongerust over de lege hondenkennels in het dierproefcentrum Schaijk die mogelijk gevuld gaan worden met laboratoriumhonden. We hebben meerdere brieven en e-mails gestuurd met het verzoek om alle hondenhokken direct af te breken, maar krijgen geen enkele reactie op deze vraag”, aldus ADC campagneleider Robert Molenaar. “We hebben met het fluitconcert  bij Kadans Biofacilities, de eigenaar van dierproefcentrum Schaijk,  een helder signaal afgegeven: breek de hondenkennels af!”

Directeur Jeff Gielen van Kadans noemde in het Brabants Dagblad de actie voorbarig en zinloos.

Molenaar reageert: “Ik vind het zeer teleurstellend dat een vastgoedhandelaar enkel bezig is met zichzelf verrijken en zich niet druk maakt  om de consequenties voor de dieren. Op dit moment sterven alweer proefdieren op de locatie in Schaijk. Het is wachten op de eerste hond die gebruikt gaat worden in langdurige en pijnlijke giftigheidstesten.”

Help met het inzamelen van 1 miljoen handtekeningen zodat STOP DIERPROEVEN het Europees Burgerinitiatief kan indienen.

©PiepVandaag.nl