Wie is er niet bij in slaap gevallen vroeger? Weinig dingen geven zoveel geborgenheid als een lief liedje voor het slapengaan, en daar weet olifant Faa Mai alles van.

slaapliedje
Lek Chailert zingt voor Faa Mai | Foto: screenshot video

Hij is inmiddels 6 jaar, staat aan de rand van volwassenheid, maar is nog altijd dol op slaapliedjes. Faa Mai is een Aziatische olifant die geboren is in het Elephant Nature Park in Thailand, een opvangcentrum waar olifanten een veilig thuis hebben en niet ingezet worden als werkdier of voor olifantenritjes.

Liefde
Oprichtster en verzorgster Lek Chailert is enorm begaan met het lot van ‘haar’ olifanten en ook dat van Faa Mai, met wie ze sinds zijn geboorte een heel speciale band heeft opgebouwd. Door de jaren heen is ze ervan overtuigd geraakt dat het de olifanten goed doet wanneer er voor ze wordt gezongen en Faa Mai is het bewijs dat Lek gelijk heeft.

Volgens het Elephant Nature Park toont de bijzondere relatie tussen Lek Chailert en Faa Mai aan dat mensen en olifanten helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. Het zijn tenslotte dieren met sterke familiebanden, sociale structuren en emoties:

“Wanneer wij dieren liefde geven krijgen we daar zeer beslist liefde voor terug.”

Dromen
Net als voor mensenkinderen kan de nacht eenzaam en eng overkomen, en dat geldt ook voor jonge olifanten. Niets voelt dan veiliger dan een lieve zachte zingende stem, zodat je met een gerust gevoel kunt wegzakken in de vergetelheid van een nacht met fijne dromen. In onderstaand filmpje mogen we stilletjes meekijken en luisteren hoe Lek haar slaapliedje zingt voor Faa Mai. En zeg nou zelf, zouden we dit allemaal niet willen voor het slapengaan? Welterusten…

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel