Golden retriever Keelo en kitten Koda zijn de beste maatjes. Vanaf het moment dat Koda in huis kwam zijn de twee onafscheidelijk. Vechten als kat en hond is er niet bij, voor dit leuke stel.

kitten
Foto: screenshot video

Hun eigenaar vertelt:

“Ze hebben een ongelooflijke band, dit heb ik nog nooit gezien bij zo’n grote hond en kleine kat.”

Deze beelden van de twee spelende dieren zijn hartverwarmend. De kleine Koda weet van geen ophouden, maar wordt uiteindelijk moe van al het spelen en kruipt dan lekker dicht tegen Keelo aan.

Vriendschappen tussen dieren, soms zelfs tussen verschillende diersoorten zoals Keelo en Koda, zijn heel aandoenlijk. Op PiepVandaag.nl kun je geregeld lezen over de hechte band die dieren hebben. In de serie Echte Dierenliefdes stonden onder meer hangoor Binky en kleurdwerg Lola centraal. Een schattig koppel konijnen dat dol is op elkaar.

En niet alleen veel huisdieren worden dikke vrienden; bij Catskill Animal Sanctuary helpt Bruce de eend het varken Jasmine geregeld met het verzorgen van haar vacht. Deze opvang zet zich in voor verwaarloosde en mishandelde boerderijdieren in de Verenigde Staten.

De Noorse Torgeir Berge kijkt met andere ogen naar wilde dieren, sinds zijn hond Tinni bevriend is met vos Sniffer. Berge zag hierdoor in dat de dieren in wezen niet veel verschillen en is tegenwoordig fel tegenstander van de bontindustrie.

Een van onze favorieten is het verhaal van Tarra en Bella, een olifant en hond in een olifantenopvang in Tennessee. Helaas is Bella er inmiddels niet meer, maar de beelden van het tweetal zijn nog steeds ontroerend.

Bron ©PiepVandaag.nl