De oproep van PiepVandaag.nl om mooie liefdesverhalen met ons te delen, voorafgaand aan Valentijnsdag, leverde een aantal hartverwarmende berichten en foto’s op. Binky en Lola laten zien hoe belangrijk het is dat konijnen, van nature groepsdieren, niet alleen worden gehouden.

dierenliefde
Echte Dierenliefde: Binky (r) en Lola | Foto: Lenny Haanen

De Nederlandse hangoor Binky was vanwege kleine woonruimte alleen, tot eigenaresse Lenny Haanen in mei 2014 de mogelijkheid had om een maatje voor hem uit te kiezen. Binky ging mee naar het Dierenhulpcentrum in Born waar de koppeling plaatsvond. De keuze viel op Lola, een kleurdwerg, en sindsdien lopen de twee altijd los in en rond het huis van Lenny:

“De mensen namen mij mee naar een huisje waar heel veel konijntjes zaten. Ze vertelden me dat deze konijntjes allemaal op zoek waren naar een nieuw thuis om te wonen. En toen werd ik bij Lola in een ren gezet. Ik had nog nooit zo’n mooi meisje gezien! De mensen vertelden dat Lola bij haar vorige baasje heel ziek was geweest en dat daarom nu haar hoofdje een beetje scheef stond. Maar dat maakte mij niet uit, ik vond haar prachtig, en nog steeds!”

dierenliefde
Een eigen huisje! | Foto: Lenny Haanen

“Lola mocht bij mij in de caravan toen we terug naar huis reden. Lekker dicht tegen haar aan kruipen! :) En vanaf toen woont Lola bij ons. Sinds kort zijn we op ons zelf gaan wonen. Een huisje helemaal voor ons alleen! Erg prettig zo een plekje voor jezelf. We vinden het dan ook heel fijn om gewoon de hele dag lekker thuis te zijn. Ik ben heel blij dat Lola nu bij mij woont. Ik word dan ook een beetje verdrietig als ik denk aan al die andere konijntjes die alleen wonen. Samen is de beste Valentijn EVER!

Dikke kus van Binky en Lola.”

dierenliefde
Samen is beter dan alleen | Foto: Lenny Haanen

©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde