14 februari staat in het teken van de liefde. Liefde tussen twee dieren is aandoenlijk om te zien, zoals de dikke vriendschap van twee onafscheidelijke honden, een koppeltje konijnen dat lekker dicht tegen elkaar aan kruipt en een merrie die zo graag haar veulen knuffelt. Of juist een verrassend diepe genegenheid tussen verschillende diersoorten, zoals een hond en een kat.

dierenliefde
Foto credit: frankieleon. via Compfight cc

Op PiepVandaag.nl brengen we geregeld nieuws over bijzondere vriendschappen, zoals die van een huishond en een wilde vos in Noorwegen die de beste maatjes zijn. Het baasje van hond Tinni realiseerde zich hierdoor dat de dieren niet zo veel van elkaar verschillen en is sindsdien een fervent tegenstander van de bonthandel en voert zelfs campagne. Maar ook onze huisdieren kunnen ons verrassen met hun genegenheid voor elkaar, zoals de kat en het konijn in deze video:

Ben jij ook getuige van zo’n prachtige dierenliefde en wil je die met ons delen?

Stuur je verhaal, voorzien van duidelijke foto’s en je contactgegevens, vóór 4 februari naar a.lagarde@piepvandaag.nl. Wij kiezen de zes mooiste, indrukwekkendste en warmste verhalen uit en publiceren in de week van 14 februari zes dagen lang een Echte Dierenliefde (9 tot en met 14 februari). Als dat geen liefdevolle Valentijn wordt…

©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.