We hebben deze week meermalen bericht over de gruwel van het Chinese Yulin festival, waar jaarlijks aan het begin van de zomer ruim tienduizend honden en katten op gruwelijke wijze geslacht worden voor menselijke consumptie. Gelukkig kunnen we ook iets positiefs melden, want dierenactivisten hebben maar liefst duizend honden kunnen redden uit de handen van de meedogenloze slagers in Yulin.

dierenvrienden
Foto: screenshot video The Animal Hope and Wellness Foundation/FB

De honden werden gered door dierenvrienden van The Animal Hope and Wellness Foundation en The Tree of Life. Ieder jaar proberen dierenactivisten honden te redden in Yulin, bijvoorbeeld door ze zelf te kopen voordat ze naar de slacht gaan. Op Facebook schrijft The Animal Hope and Wellness Foundation:

“Wij hebben net 1000 honden gered van de dood. Duizend adems die in het donker zouden sterven, duizend levens die zouden doodbloeden op de grond. Deze honden zijn broeders, zusters, vaders en moeders. En het zijn kinderen. Zij verdienen een kans. Al het leven verdient een kans.

Als mensen zijn we voorbestemd om lief te hebben, om het leven te ademen. We zijn voorbestemd om betere mensen te zijn.

Spreek je uit. Neem elkaar bij de hand. Hou van de aarde. En red dieren. Want als het erop aankomt moeten ook wij ooit gered worden.”

Hoop
Officieel geeft China toe dat het Yulin festval een vreselijke gebeurtenis is, maar in de praktijk wordt er nog steeds niet tegen opgetreden, zelfs niet na het aanbieden van een petitie die door ruim 11 miljoen mensen werd ondertekend. Gelukkig nemen de protesten tegen Yulin ook in China steeds grotere vormen aan, waardoor we de hoop uitspreken dat we volgend jaar kunnen melden dat het begin van de zomer in Yulin op een vreedzame en diervriendelijke manier wordt gevierd.

Bekijk hieronder videobeelden van de reddingsactie:

Petities
Hier vind je links naar twee online petities tegen het honden- en kattenvleesfestival in Yulin.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel