Maar liefst 33 circusleeuwen zijn afgelopen weekend in de Emoya Big Cat Sanctuary in Vaalwater (Zuid-Afrika) vrijgelaten. De dieren waren door Animal Defenders International (ADI) gered uit circussen in Peru en Colombia.

circusleeuwen
Geredde circusleeuwen uit Peru | Foto: © ADI

De 33 leeuwen kwamen zaterdag per vliegtuig aan in Johannesburg, vanwaar ze verder in een vrachtwagen naar het park werden getransporteerd. 24 leeuwen werden door ADI gered uit circussen, de overige 9 leeuwen werden vrijwillig meegegeven door een Colombiaans circus.

Zwaar mishandeld
Volgens een medewerkers van ADI zijn de leeuwen tijdens hun leven in de circussen zwaar mishandeld. Bij de meeste dieren waren nagels verwijderd en tanden afgebroken. Vanwege hun slechte fysieke gesteldheid zullen de circusleeuwen nooit meer in staat zijn voor zichzelf te zorgen en daarom worden ze de rest van hun leven in Emoya Big Cat Sanctuary verzorgd. Hier kunnen ze leren hoe het voelt om echt leeuw te zijn.

Al eerder besteedde PiepVandaag aandacht aan de circusleeuwen uit Peru, die door ADI uit een illegaal circus werden gered.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor