In de meivakantie – van zaterdag 30 april t/m maandag 16 mei – presenteert Omniversum het Globetrotter Filmfestival. Acht grootbeeldfilms en diverse activiteiten nemen kinderen en hun ouders of begeleiders mee op een reis rond de wereld.

Globetrotter Filmfestival
Globetrotter Filmfestival | Foto: Omniversum

Bij het Globetrotter Filmfestival nemen acht grootbeeldfilms je mee op een spannende reis rond de wereld. Het zijn de natuurfilms ‘Born to Be Wild’, ‘Dinosaurs’, ‘Dolphins’, ‘Journey to the South Pacific’, ‘Mysteries of the Unseen World’, ‘National Parks Adventure’, ‘Pandas’ en ‘Under the Sea’. Vanuit Den Haag reis je via Kenia, Indonesië, Australië, West Papoea, China, de Verenigde Staten en Argentinië weer terug naar Nederland.

Tijdens het festival zijn er ook diverse activiteiten. Zo is er een Globetrotter Fotowand, waar bezoekers zichzelf kunnen fotograferen; en alle kinderen die aan de Globetrotter Speurquiz meedoen, krijgen een opblaasbare globe cadeau.

De toegangsprijs voor de eerste film bij het Globetrotter Filmfestival is 8,75 euro voor kinderen t/m 11 jaar en 10,75 euro voor volwassenen. Elke volgende film kost 5,50 euro, ongeacht de leeftijd van de Globetrotter. Kaarten zijn te koop aan de kassa of via de website van Omniversum.

‘Vloggen op Reis’
Tijdens het Globetrotter Filmfestival geeft Giel van het populaire Stuk.tv – genomineerd voor beste YouTube Channel 2016 – twee keer de masterclass ‘Vloggen op Reis’ (videobloggen). In een uur leert hij de bezoekers met filmpjes de fijne kneepjes van filmen op reis. Hoe bereid je je voor, wat mag je niet vergeten, waar moet je allemaal rekening mee houden, wat zijn de grootste blunders die je kunt maken en meer. Giel heeft veel ervaring met vloggen op reis. In 2014 en 2015 was hij deelnemer aan het tv-programma en de YouTube-serie Roadtrippers.

De toegangsprijs voor de masterclass Vloggen op Reis is 15 euro, inclusief de film ‘National Parks Adventure’. De data en tijden van de masterclasses zijn te vinden op de website van Omniversum.

Persbericht Omniversum