Bij de omstreden zorgboerderij in Osdorp, waar eind vorig jaar acht kalveren op een gruwelijke manier zijn gestorven, zijn nog steeds dieren aanwezig. Onder deze dieren is een drachtige pony, die is uitgerekend in maart. Dierenbeschermers maken zich grote zorgen over het welzijn van het dier, maar op het terrein van de boerderij worden zelfs de vrijwillige inspecteurs van de Dierenbescherming worden niet meer toegelaten.

zorgboerderij Osdorp
Foto: Harry’s Plaatsnamen

De NVWA heeft in februari een inspectie uitgevoerd en toen zijn er geen overtredingen geconstateerd. Volgens een woordvoerder wordt dit bedrijf daarom vanaf nu op dezelfde manier gecontroleerd als alle andere bedrijven. Pas als er een overtreding wordt gemeld komt de NVWA weer in actie. De vraag is natuurlijk wie moet die overtredingen constateren als de dieren binnen worden gehouden en niemand meer het terrein op mag komen.

Een dierenarts gaf aan dat de kans dat er iets mis gaat bij bevallingen van pony’s zo’n 50% is. De Dierenbescherming Amsterdam maakt zich zeer grote zorgen over het welzijn van de drachtige pony. Myrna van der Laar van de Dierenbescherming Amsterdam:

“Je voelt je machteloos, omdat het wachten is op een volgende noodsituatie”.

Half december vorig jaar maakte PiepVandaag.nl bekend dat op een zogenaamde zorgboerderij in Amsterdam in een week tijd acht kalveren op een gruwelijke manier zijn gestorven.

©PiepVandaag.nl